1 aprilie

Lista articolelor despre 1 aprilie pe AflaCum.ro

Articole despre 1 aprilie

Citeste cele mai noi articole despre 1 aprilie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre 1 aprilie, pe AflaCum.ro!

1 aprilie este ziua pacalelilor pe aproape intreg Mapamondul. Stim cu totii asta, chiar daca sarabatorim sau nu, ne ocupam sau nu de farse. Te-ai intrebat , oare, cum s-a impamantenit aceasta sarbatoare? Daca te intereseaza, iti explicam in cele ce urmeaza.

1 aprilie - Ziua pacalelilor. Origini

Sfantul Sisoe, un pustnic egiptean prieten cu Antonie cel Mare, e la capatul acestei povesti vechi, Se spune ca Sisoe il pacale pe Antonie, spunandu-i ca l-a vazut pe diavol usurandu-se in strachina cu mancare a acestuia sau prefacandu-se ca a reusit sa invie din morti diverse victime ale unei epidemii de ciuma

Ziua pacalelilor este intotdeauna sarbatorita pe 1 aprilie. In aceasta zi, oamenii fac diverse farse rudelor sau prietenilor. Traditia a aparut inca din secolul al XVI-lea.

Originea sarbatorii este plasata, de anumiti istorici, in Evul Mediu. De 1 aprilie, Sfantul Sisoe obisnuia sa-l pacaleasca pe Sfantul Antonie, sustinand ca l-a vazut pe diavol usurandu-se in strachina cu mancare a acestuia sau prefacandu-se ca a reusit sa invie din morti diverse victime ale unei epidemii de ciuma.

O alta explicatie pentru aparitia acestei sarbatori e legata de Sfantul Fesbuchie. Acesta locuia in apropierea unui iaz in care scufundase cativa busteni si pe care mergea la inceputul lunii aprilie, dandu-le impresia pelerinilor ca poate merge pe apa, la fel ca Iisus.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.