Filme celebre interzise in diverse tari din motive ciudate

Filme celebre interzise in diverse tari din motive ciudate

In lumea moderna pare aproape imposibil sa mai surprinzi sau sa mai scohezi cu ceva. Totusi, mass-media este plina de stiri care ne dezvaluie faptul ca anumite filme sunt interzise in unele tari, in mod oficial. Iata o lista de filme celebre interzise din motive ciudate in anumite state.

1. Django Unchained(Django dezlantuit). Pelicula lui Quentin Tarantino a fost interzisa in China, chiar in ziua premierei. Reprezentantii cinematografului care ar fi trebuit sa difuzeze premiera au motivat ca filmul nu poate fi prezentat din motive tehnice, din cauza cerintelor stabilite de China Film Group Corporation. Cel mai probabil, insa, filmul a fost interzis de autoritati din cauza nivelului ridicat de violenta. Interesant este ca mass-media au sustinut anterior ca regizorul pregatise o versiune speciala a filmului in care scenele violente erau mai putine. Django Unchained trebuia sa fie primul film al lui Tarantino prezentat in China.

2. Wonder Woman(Femeia minune). Wonder Woman este unul dintre cele mai de succes filme ale universului DC. Cu toate acestea, spectatorii din unele tari nu au putut sa se bucure de el, deoarece Gal Gadot este din Israel. La fel ca toate femeile din aceasta tara, ea a servit in armata. Acest fapt nu a fost vazut cu ochi buni in state precum Liban, Tunisia si Algeria. Au fost informatii in presa cum ca 2 lanturi de teatru din Qatar au interzis Wonder Woman chiar cu cateva zile inainte de premiera.

wonder woman

3. Kingsman: The Golden Circle(Kingsman: Cercul de Aur). Celebra pelicula a fost interzisa in Cambodgia, pe motiv ca filmul prezinta respectiva tara ca pe un loc sigur pentru infractori. Ministrul Culturii din Cambodgia a declarat ca acest film nu este potrivit. El a fost, de asemenea, ingrijorat de faptul ca un templu cambodgian a fost prezentat ca un loc unde s-au produs substante interzise si unde au fost comise crime violente.

kingsman

4. Borat. Borat, personaj interpretat de Sacha Baron Cohen, a facut furori cu glumele sale in aproape toata lumea. Mai putin in Kazahstan. Personajul principal, un kazah, merge in SUA pentru a raporta o poveste despre aceasta tara. Oamenii din Kazahstan au fost, insa, revoltati, deoarece considerau ca Sacha Baron Cohen nu arata ca un kazah, iar tara lor este infatisata in mod eronat, pelicula fiind filmata in Romania. Asadar, din cauza acestor aspecte, filmul a fost interzis in Kazahstan, impreuna cu site-ul personal al lui Cohen. In cele din urma, Ministerul Turismului din aceasta tara a recunoscut ca Borat a facut posibila cresterea numarului de turisti americani care viziteaza Kazahstanul, astfel ca interdictia a fost ridicata.

borat

5. Saw 3D. Celebrul film de groaza a fost interzis in unele tari. La inceput, in Germania, deoarece a fost considerat prea violent, dar, un an mai tarziu, interdictia a fost ridicata si pelicula a fost difuzata in cinematografe.

saw 3d

6. The Matrix Reloaded. Trilogia cyberpunk despre roboti care inrobesc umanitatea are o multime de referinte la diferite idei filozofice si religioase. Regizorii au creat filmul pentru a le permite urmaritorilor sa gaseasca noi simboluri si semnificatii. Aceasta a fost problema pentru cenzorii egipteni, care au interzis Matrix pe motive religioase.

matrix

Citeste si: Cum poate un FILM sa te faca mai DESTEPT

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Se pot scrie carti despre modul in care supereroii precum Robinson Crusoe sau Rambo(ca sa dam 2...
Miturile au devenit o parte integrantaa cinematografiei moderne. De aceea, uneori, tindem sa credem intamplari din filme...
Filmele reprezinta intotdeauna o atractie pentru persoanele care aleg sa petreaca sarbatoarea Craciunului in sanul familiei. Multi...