Filme

Lista articolelor despre filme pe AflaCum.ro

Articole despre filme

Citeste cele mai noi articole despre filme publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre filme, pe AflaCum.ro!

Vrei sa vizionezi un film pe repede inainte, fara a scapa, insa, scene importante? Ai posibilitatea de a mari viteza de redare a peliculei. Se poate in majoritatea playerelor care ruleaza pe site-urile de streaming, pe Youtube, pe Netflix sau chiar in cazul filmelor downloadate in computer.

Viteza de redare a metarialelor video este posibila, in general, de pe desktop sau de pe laptop.

Cum vizionezi un film online la viteza marita? Majoritatea site-urilor de speciatate ofera playerelor aceasta functie. De obicei, o regasesti in partea inferioara dreapta, ca in imaginea de mai jos. Iti sugeram sa alegi valorile 1,25 sau 1,5, deoarece la o viteza mai mare nivelul de perceptie va fi afectat.

Oamenii cred ca filmele nu reprezinta decat o forma de divertisment. Nu e vorba doar de-atat. Din astfel de productii invatam o multime de lucruri despre tehnologie, istorie, literatura etc.

Teatrul detine, practic, toate elementele unei educatii de baza: muzica, literatura, dans, istoria si chiar politica.  El a fost precursorul a ceea ce, mai tarziu, avea sa devina Hoollywood-ul de divertisment. Impactul teatrului asupra societatii, insa,  a fost mult mai curat decat blitzurile si stralucirea starurilor.  In teatru, banii nu reprezentau un scop. Arta pura era cu adevarat importanta.

In schimb, filmele au devenit un instrument de schimbare sociala, o industrie in care se invart sume exorbitante. Filmele influenteaza enorm. Exista oameni care sunt atat de patrunsi de filme, incat incep sa confunde fictiunea cu realitatea. Oamenii sunt judecati si categorisiti dupa filmele pe care le vizioneaza. Un individ care adora filmele de duzina, cu multa violenta gratuita, sange si alte tipare nocive, este clar mai putin cerebral decat tipul care il prefera pe DeNiro, sa zicem, in roluri intelectuale. In ciuda acestor tipare negative, exista elemente care demonstreaza ca filmele te pot face mai inteligent.

Daca doriti sa faceti copii ale filmelor preferate, pentru a nu uza prea tare DVD-urile originale, tot ce trebuie sa faceti este sa le inscriptionari pe alte DVD-uri.

Iata cum puteti inscriptiona un film pe DVD:

Alegeti un software de inscriptionare, cum ar fi DVDShrink (gratuit) sau Nero (pret moderat), care sunt usor de utilizat.

ActiveX Controls este un factor important in experienta oferita de navigarea pe internet. Acesta administreaza rularea si functiile aplicatiilor atunci cand navighezi pe internet.

Exista un numar mare de aplicatii care folosesc aceasta functie. Un exemplu in acest sens, este vizionarea filmelor online. Cu functia ActiveX activata, Internet Explorer permite utilizatorului sa poata urmari materiale video online fara ca acestea sa fie rulate prin intermediul altei aplicatii.

Din pacate, pe parcursul timpului, capacitatile ActiveX au fost exploatate de catre programe de tip malware pentru a fura informatii despre utilizatori. Prin urmare, Microsoft Internet Explorer nu va permite activarea automata a functiilor ActiveX, ci va afisa un mesaj de atentionare in acest sens.

IPad-urile sunt tablete PC, care permit vizionarea de filme, atunci cand va aflati pe drum.

Puteti viziona filme, folosind Internetul pe iPad, direct de pe Youtube, insa puteti sa si stocati filme pe hard drive-ul aparatului, in cazul in care mergeti intr-o zona, unde nu aveti acces la Internet. Pentru a face aceasta, trebuie sa folositi un program, care va permite sa transferati filme, pe iPad.

Conectati-va iPad-ul la un computer in functiune, prin intermediul unui cablu USB, pentru ca iPad-ul sa fie detectat ca un dispozitiv extern. iPadurile sunt aparate care odata conectate la un computer, ruleaza in mod automat programele, astfel computerul va instala in mod automat, driverele necesare, pentru recunoasterea si utilizarea iPadului ca si dispozitiv de stocare extern. Odata hardware-ul conectat, puteti folosi programele iTunes sau iPad Video Converter, pentru a transfera filmele de pe computer pe iPad.

Stabilirea unor reguli pentru proprii copii este o sarcina simpla; mai greu este insa sa-i faci pe acestia sa le respecte, ba chiar tu insuti sa tii la ele.

Ca parinte, e greu sa rezisti  santajului emotional dar trebuie sa ai in vedere ca  un pachet de reguli e necesar pentru o educatie sanatoasa.  Trebuie, ca parinte, sa stii cand sa spui “da”, cand  sa spui “nu” si  cand este bine sa  lasi de la tine.

Iata cateva reguli in acest sens:

- Selecteaza programele TV potrivite pentru varsta copilului. Daca de exemplu copilul tau vrea sa vada un film  foarte violent, care nu este recomandat pentru varsta lui, trebuie sa gasesti argumentele cele mai potrivite  pentru a-l convinge pe copil ca ceea ce tu stabilesti este spre binele lui, si nu doar un moft.

- Informeaza-te asupra a ceea ce doreste copilul si nu spune NU din capul locului. Exista, in spatiul filmelor spre exemplu, multe site-uri de informare cu privire la filme si genul acestora  care te pot ajuta sa-ti faci o parere asupra alegerii potrivite.

- Afla ce anume il intereseaza pe copil la un astfel de film. De cele mai multe ori, acesta poate fi atras nu de tema principala a filmului, ci de altceva pe care  il poti gasi in ceva inofensiv.

- Urmareste programul tu insuti. Daca nu te-ai decis, vezi chiar tu filmul inainte, ca sa stii ce alegere sa faci.

- Ia decizia finala si mentine-ti cu argumente punctul de vedere. Spune-i copilului ce ai decis, dar ai grija sa argumentezi alegerea facuta si, cel mai important, fa-l sa inteleaga ca tu chiar esti pus(a) in tema cu filmul respectiv, ca l-ai vazut si ca decizia luata este justificata.

Violenta este intalnita astazi peste tot, chiar si in desenele animate, fapt pentru care iti revine tie sarcina, ca parinte, sa-i explici copilului ca anumite atitudini nu sunt potrivite sau chiar sunt considerate rele, de nedorit.

Nu-l lasa pe el sa aleaga ce sa inteleaga. Nu-i impune tu, caci il depersonalizezi. Discuta cu el pe un ton calm si ghideaza-l spre alegerea celor mai bunr programe atunci cand se uita la televizor.

Fii intelept in alegerile tale.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa