Acid ibandronic Sandoz

Acid ibandronic Sandoz se utilizeaza pentru prevenirea "evenimentelor osoase" (fracturi osoase sau complicatii osoase care necesita tratament) la pacientii cu cancer de san si metastaze osoase (cand cancerul s-a raspandit la nivelul oaselor).

Acid ibandronic Sandoz este un medicament care contine substanta activa acid ibandronic. El este disponibil sub forma de comprimate albe (50 mg).

Acid ibandronic Sandoz este un medicament "generic". Aceasta înseamna ca Acid ibandronic Sandoz este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE). Medicamentul de referinta pentru Acid ibandronic Sandoz este Bondronat. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Acid ibandronic Sandoz?

Doza recomandata este de un comprimat o data pe zi. Comprimatele trebuie administrate întotdeauna dupa un repaus alimentar nocturn de cel putin sase ore si cu cel putin 30 de minute înainte de prima masa sau bautura a zilei.

Acid ibandronic Sandoz trebuie luat cu un pahar plin cu apa plata (nu cu apa minerala), pacientul fiind în pozitie verticala, asezat sau în picioare, si nu trebuie mestecate, supte sau pisate. De asemenea, pacientul nu trebuie sa se întinda la orizontala timp de o ora dupa administrarea comprimatelor.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Bonviva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul si...
Citeste prospectul medicamentului Bondronat 50 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Bondronat 2 mg concentrat pentru solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare