Acid ibandronic Sandoz

Acid ibandronic Sandoz se utilizeaza pentru prevenirea "evenimentelor osoase" (fracturi osoase sau complicatii osoase care necesita tratament) la pacientii cu cancer de san si metastaze osoase (cand cancerul s-a raspandit la nivelul oaselor).

Acid ibandronic Sandoz este un medicament care contine substanta activa acid ibandronic. El este disponibil sub forma de comprimate albe (50 mg).

Acid ibandronic Sandoz este un medicament "generic". Aceasta înseamna ca Acid ibandronic Sandoz este similar cu un "medicament de referinta" deja autorizat în Uniunea Europeana (UE). Medicamentul de referinta pentru Acid ibandronic Sandoz este Bondronat. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de întrebari si raspunsuri disponibil aici.

Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Acid ibandronic Sandoz?

Doza recomandata este de un comprimat o data pe zi. Comprimatele trebuie administrate întotdeauna dupa un repaus alimentar nocturn de cel putin sase ore si cu cel putin 30 de minute înainte de prima masa sau bautura a zilei.

Acid ibandronic Sandoz trebuie luat cu un pahar plin cu apa plata (nu cu apa minerala), pacientul fiind în pozitie verticala, asezat sau în picioare, si nu trebuie mestecate, supte sau pisate. De asemenea, pacientul nu trebuie sa se întinda la orizontala timp de o ora dupa administrarea comprimatelor.

Cum actioneaza Acid ibandronic Sandoz?

Substanta activa din Acid ibandronic Sandoz, acidul ibandronic, este un bifosfonat. Acesta împiedica actiunea osteoclastelor, celulele din organism care sunt implicate în descompunerea tesutului osos. Astfel, pierderea de masa osoasa este mai mica. Reducerea pierderii de masa osoasa ajuta la scaderea susceptibilitatii la rupere a oaselor, ceea ce permite prevenirea fracturilor la pacientii cu cancer cu metastaze osoase.

Cum a fost studiat Acid ibandronic Sandoz?

Dat fiind ca Acid ibandronic Sandoz este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta. Medicamentele sunt considerate bioechivalente daca produc aceleasi niveluri de substanta activa în organism.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Acid ibandronic Sandoz?

Dat fiind ca Acid ibandronic Sandoz este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Acid ibandronic Sandoz?

CHMP a concluzionat ca, în conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Acid ibandronic Sandoz are o calitate comparabila si este bioechivalent cu Bondronat. Prin urmare, în opinia CHMP, ca si pentru Bondronat, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Acid ibandronic Sandoz.

Alte informatii despre Acid ibandronic Sandoz:

Comisia Europeana a acordat SANDOZ PHARMACEUTICALS GMBH o autorizatie de introducere pe piata pentru Acid ibandronic Sandoz, valabila pe întreg teritoriul UE, la 26 iulie 2011. Autorizatia de introducere pe piata este valabila cinci ani, dupa care poate fi reînnoita.

Pentru mai multe informatii referitoare la tratamentul cu Acid ibandronic Sandoz, cititi prospectul sau adresati-va medicului sau farmacistului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Bonviva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tratamentul si...
Citeste prospectul medicamentului Bondronat 50 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Bondronat 2 mg concentrat pentru solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare