Acvariu pesti, apa acvariu

Lista articolelor despre acvariu pesti si apa acvariu pe AflaCum.ro

Articole despre acvariu pesti si apa acvariu

Citeste cele mai noi articole despre acvariu pesti si apa acvariu publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre acvariu pesti si apa acvariu, pe AflaCum.ro!

Daca doriti sa curatati un acvariu, trebuie mai intai sa il goliti. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Scoateti pestii
• Puneti-va la indemana un bol si un polonic, pe care nu le folositi in mod obisnuit.
• Folositi polonicul pentru a scoate pestii din acvariu, cu grija, pentru a nu le face rau.
• Puneti, cu grija, apa si pestii din polonic in bol.

2. Scoateti obictele decorative
• Introduceti mana in acvariu.
• Folositi-va degetul mare si cel aratator sa scoateti obiectele decorative.
• Puneti obiectele pe un porsop de hartie.
• Spalati-va pe maini, deoarece apa statuta nu este curata.

Curatarea unui acvariu presupune un minim de efort si nu dureaza mult timp, fiind un lucru absolut necesar pentru sanatatea pestilor, ce trebuie facut o data la cateva saptamani.

Iata cum se curata un acvariu mic:

Scoateti pestii din acvariu cu ajutorul unor plase speciale. Acest lucru trebuie facut usor si cu calm. E indicat sa folositi doua plase, cu una impingand usor pestii in cea cu care ii veti scoate. Puneti pestii in aceeasi apa in care au stat. Aveti grija sa nu-i puneti in apa de la robinet.

Ingrijirea corecta a pestilor depinde in mare masura de pH-ul din apa, de nutrienti si temperatura.

In functie de tipul de pesti si de sistemul de filtrare al apei din acvariu, va trebui sa schimbi apa cel putin o data la doua saptamani sau chiar mai des.

O greseala frecventa este atunci cand recurgeti la schimbarea in totalitate a apei din acvariu pentru ca astfel pierdeti ecosistemul delicat acumulat in rezervorul in timp. De asemenea, aceasta schimbare poate cauza anumite socuri pestilor din acvariu.

Pentru a mentine o inalta calitate a apei pentru pesti, este important să reinnoiesti partial si la perioade egale de timp apa din acvariu.

Afla cum se face acest lucru in mod corect, cu risc minor pentru pestii si plantele din acvariu, pastrand apa curata si limpede.

Verificati daca reinnoirea apei este cu adevarat necesara si, inainte de a actiona in vreun fel,  verificati mirosul si culoare apei. Primul pas este verificarea calitatii apei.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.