Aer conditionat

Lista articolelor despre aer conditionat pe AflaCum.ro

Articole despre aer conditionat

Citeste cele mai noi articole despre aer conditionat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre aer conditionat, pe AflaCum.ro!

Daca ai un aparat de aer conditionat, cel mai probabil ii folosesti functiile fara probleme. Totusi, le folosesti in mod corect? Stii cu exactitate ce face fiecare? Spre exemplu, exista functia racire si functia dezumidificare. Ele sunt asemanatoare, insa nu fac chiar aceeasi treaba!

Ce se intampla cu aerul conditionat cand se afla pe modul dezumificare(dry):

- aerul trece prin vaporizator sub forma de grila sau conducte, prin care trece agentul refrigerent;

Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Ideal ar fi sa instalezi un aparat de aer conditionat. Odata instalat, evident trebuie sa inveti sa-l folosesti, dar si sa-l pastrezi in conditii optime.

Cum sa setezi temperatura aparatului de ae conditionat:

- temperatura trebuie sa fie cuprinsa intre 21 si 25 grade Celsius;

Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Iar daca, in aceasta situatie, nu ai nici un aparat de aer conditionat, atmosfera va deveni insuportabila. Trebuie sa aplici cateva trucuri pentru a racori casa! Altfel, nu vei dormi bine sau chiar vei trai nopti intregi de insomnie.

Raceste camera pe timp de zi:

- aeriseste corect. Inchide ferestrele cand temperatura exterioara este mai mare de 25 grade. Deschide-ele cand valorile scad sub aceasta birna. De obicei, cel mai racoare este intre 4 si 7 dimineata.

Canicula nu se lasa dusa cu una cu doua! Daca locuiesti intr-o casa fara aparat de aer conditionat, e foarte dificil sa treci peste temperaturile extreme. Dificil, dar nu imposibil. Astazi, iti aratam cum poti racori locuinta altfel decat folosind telecomanda de la aer.

1. Ferestre acoperite. Pe aici intra valul de caldura! Asa ca tine ferestrele inchise in timpul zilei si acopera-le(draperie, jaluzele, folii de aluminiu, folie de protectie solara).

2. Flori pe marginea pervazului. Plaseaza ghivece cu plante pe marginea pervazului. Ele vor ajuta la mentinerea unei temperaturi respirabile in casa. Oxigenul degajat de plante este esential, mai ales cand temepratura din casa a depasit 37 grade!

Pentru a putea incarca sistemul de Aer Conditionat al unei masini aveti nevoie de un kit special si de un tip corespunzator de refrigerant, pe care le puteti achizitiona de la orice magazin cu piese auto si trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

1. Gasiti low pressure port (conducta de joasa presiune). Aceasta este mai groasa si are o supapa acoperita de un capac albastru sau negru;

2. Retrageti acul de la supapa furtunului (supapa este deschisa) si infiletati butelia sigilata pe capatul potrivit al furtunului;

Aparatele de aer conditionat de fereastra nu sunt foarte costisitoare si va permit sa va racoriti locuinta, in sezonul cald, insa pot fi destul de galagioase.

Iata cum puteti sa izolati fonic un astfel de aparat:

Construiti o cutie folosind panouri de rigips, in care sa imbracati aparatul de aer conditionat, asigurandu-va ca spatele cutiei si fundul acesteia raman deschise.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Temperaturile ridicate din timpul verii pot crea o senzatie de disconfort, ce poate impiedica buna functionare a...
Chiar si cele mai bune aparate de climatizare au nevoie de reparatii din cand in cand. Acum...
Calatoriile in scop de serviciu sunt constructive si pe alocuri distractive. O calatorie implica asimilarea de noutati,...