Cum se incarca instalatia de aer conditionat din masina

Cum se incarca instalatia de aer conditionat din masina

Daca doriti sa incarcati instalatia de aer conditionat din masina veti avea nevoie de un kit ce incarcare, de freon (agent frigorific), de ochelari de protectie si de anumite informatii, dupa cum urmeaza:

Stabiliti daca mai exista freon in sistemul de racire a masinii. Daca sistemul este complet descarcat, ar putea fi contaminat si incarcarea nu va da rezultate satisfacatoare pana cand sursa de scurgere nu va fi identificata si reparata. Sistemul poate fi reparat si curatat folosind o pompa de vid ce va indeparta aerul si umezeala. Daca sistemul a avut scurgeri trebuie sa adaugati ulei in compresor.

Verificati daca exista scurgeri evidente. Daca sistemul a pierdut freon si a incetat sa mai functioneze, inseamna ca a avut loc o scurgere si nu are rost sa il incarcati. Este indicat sa verificati furtunul si accesoriile care fac parte din sistemul de racire, aplicand o solutie de apa cu sapun pe conducte si la imbinari, bulele care apar indicand locul scurgerii.

Asigurati-va ca bobinele de condensare nu sunt blocate din cauza depunerilor de mizerie si verificati daca compresorul functioneaza, deschizand comutatorul de pe acumulator.

Inlaturati capacul supapei de freon, deschizand complet valva.

Infiletati cu atentie supapa de freon, inchizand complet valva, pentru a face posibila eliberarea feonului, cand valva este deschisa.

Curatati furtunul de incarcare prin deschiderea supapei, pana cand auziti ca s-a umplut cu freon, apoi conectati furtunul la valva. Aveti grija ca freonul sa nu intre in contact cu pielea. Strangeti furtunul daca auziti ca exista scapari de freon.

Localizati portul de incarcare „low pressure”de pe furtunul de feon, care se afla in apropierea acumulatorului si asigurati-va ca nu exista scurgeri.

Porniti motorul masinii si setati instalatia de aer conditionat la ultima treapta. Daca kitul de incarcare prezinta manometru, verificati presiunea pentru a determina daca sistemul mai are nevoie de freon. Daca presiunea este constanta si se incadreaza in intervalul recomandat, sistemul este incarcat complet. Daca presiunea este sub intervalul recomandat, urmati instructiunile pentru a reincarca sistemul. Daca ciclurile compresorului sunt rapide inseamna ca presiunea este scazuta si sistemul mai are nevoie de freon.

Deschideti valva pana cand auziti ca freonul trece prin furtun.

Lasati freonul sa intre in instalatie, timp de 2-5 minute, in functie de cat de ridicata este temperatura de afara. Aveti grija sa nu supraincarcati sistemul. Utilizati un manometru pentru a masura presiunea.

Inchideti valva si deconectati furtunul dupa ce tubul de freon s-a golit. Verificati daca portul de incarcare prezinta scurgeri si puneti la loc capacul de plastic.

Verificati daca sistemul de aer conditionat functioneaza in mod corespunzator. Daca aerul nu este suficient de rece, inseamna ca nu ati folosit o cantitate suficienta de freon sau ca exista o problema la o alta componenta a sistemului.

Aveti grija sa nu supraincarcati sistemul. Consultati un grafic de presiune si temperatura in acest sens.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai un aparat de aer conditionat, cel mai probabil ii folosesti functiile fara probleme. Totusi, le...
Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Ideal...
Canicula este greu de suportat, mai ales daca stai intr-un apartament situat pe un etaj superior. Iar...