Agricultura, mar

Lista articolelor despre agricultura si mar pe AflaCum.ro

Articole despre agricultura si mar

Citeste cele mai noi articole despre agricultura si mar publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre agricultura si mar, pe AflaCum.ro!

Plantarea unui mar nu este la indemana oricui. E nevoie de pricepere si de putin noroc. In general, pomicultorii folosesc butasirea ca procedeu de inmultire. Pe scurt, selecteaza cei mai buni lastari, ii planteaza si obtin meri tineri care vor rodi cu siguranta.

Daca vrei, totusi, sa simti ca ai facut un lucru bun de la cap la coada, poti incerca sa plantezi un mar de la stadiul de...samanta. Iti aratam cum, chiar acum :) 

Pasi:

Orice mar isi va schimba culoarea dupa taiere. Fructul devine maroniu. Stiintific, fenomenul are loc deoarece se realizeaza contactul intre polifenol-oxidaza si compusii fenolici, care declanseaza o reactie numita brunare enzimatica. Prin taiere, marul este expus la oxigen, ceea ce permite enzimelor sa oxideze rapid compusii fenolici din structura marului in orto-chinone. Totusi, poti preveni acest fenomen neplacut.

Cum sa pastrezi intacta culoarea marului dupa taierea acestuia. Prevenirea oxidarii:

1. Suc de lamaie. Merele devin maronii din cauza unei enzime din fructe care reactioneaza cu oxigenul din aer. Acest proces este cunoscut sub numele de oxidare. Sucul de lamaie previne oxidarea, deoarece contine acid citric, care este un antioxidant eficient. Poti folosi fie suc de lamaie proaspat stors, fie suc de lamaie din comert. Te sfatuim sa utilizezi aceasta metoda numai pentru tipurile de mere mai dulci, deoarece sucul de lamaie va adauga aciditate. Scufunda marul intr-un amestec de apa si suc de lamaie. La o lingura de suc vei folosi o ceasca de apa. Tine marul taiat in acest amestec timp de 3-5 minute, apoi clateste-l si scurge-l. Poti opri oxidarea fructului si cu ajutorul sucului de ananas. Se foloseste la fel ca sucul de lamaie.

Taierea de toamna a unui mar se face in functie de varsta respectivului pom. Nu exista o data exacta pentru acest procedeu important. Depinde de clima si de conditiile meteo din acel sezon de toamna.

Cum se taie un mar:

- in anul plantarii. Pomul e posibil sa nu aiba ramuri. In acest caz, se scurteaza pana la 80-100 centimetri. Daca marul are cateva ramuri slab dezvoltate, se scurteaza axul, se indeparteaza ramurile care cresc in zona trunchiului (la o inaltime de pana la 70 cm de la sol), dar si cele care cresc mai sus pe trunchi, sub unghi ascutit fata de el. In schimb, ramurile care care pleaca de la trunchi sub unghi drept doar se scurteaza pana la 3-5 muguri de la trunchi.

Marul este un fruct foarte apreciat si consumat din plin in tara noastra. Daca esti dintr-o zona rurala, probabil ai macar un mar in gradina. Daca nu ai, ar fi cazul sa plantezi , deoarece e pacat sa nu te bucuri de fructele sale minunate.

Cum sa plantezi un mar. Clima si sol:

- creste in aproape orice tip de sol, mai putin cel de lunca, deoarece nu suporta stagnarea apei.

Afacerile din zona agriculturii nu sunt scutite de riscurile unui nedorit esec! Investitiile urmate de lipsa profitului inseamna, intr-un final, falimentul afacerii. Riscul creste, evident, direct proportional cu nivelul investitiei.

Exista, din fericire, proiecte in agricultura, care nu dau gres aproape niciodata. Si nu ne referim la cele finantate cu bani europeni. Nu neaparat. Orice gospodar priceput, care a reusit sa stranga in jur de 5000 de euro, se poate angrena intr-un astfel de proiect. Evident, ar fi ideal sa dezvolte afacerea respectiva intr-o zona fara concurenta puternica . Dar haideti sa vedem 5 exemple de afaceri profitabile in agricultura, cu investitii minore:

1. Cresterea gastelor. O astfel de ferma se potriveste ca o manusa unei familii ce locuieste intr-o zona rurala.

Exista o bautura din numai trei ingrediente, care previne cancerul si omoara celulele canceroase in 3 luni.

Iata cum se prepara si cum se administreaza aceasta:

Ingrediente

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa