Cum sa cresti un mar?

Cum sa cresti un mar?

Sa-ti cresti propriul mar iti poate aduce mai multe beneficii: vei avea frumusete in gradina, fructe proaspete si sanatoase si bucuria de a-l vedea cum creste.

Iata cum poti cumpara, planta si creste propriul tau pom fructifer.

1

Consulta magazinele locale de specialitate, expertii si internetul pentru a afla care soiuri o duc cel mai bine in zona ta. Diferite tipuri de mere au nevoie de diferite ore de racire.

2

Ce este racirea? Racirea este perioada necesara de inactivitate ca un pom sa rodeasca cu succes. Exista mai multe modalitati de a o calcula, cea mai simpla fiind de a stabili o ora de racire pentru fiecare ora in care pomii au fost expusi unei temperaturi sub 7 grade celsius in timpul lunilor de toamna si de iarna. Sau mai usor de atat, alege soiurile care s-au dovedit a fi potrivite zonei tale.

3

Planteaza-ti marul intr-o groapa a carei latime este de doua ori mai mare decat adancimea. Perioada cea mai buna pentru plantare este toamna si inceputul primaverii, dar poti planta in orice perioada a anului in care solul este cald iar radacinile pot fi mentinute umede.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Taierea / tunderea copacilor sau emondarea stimuleaza cresterea, imbunatateste productia de fructe si da pomului forma unui...
Plantarea unui mar nu este la indemana oricui. E nevoie de pricepere si de putin noroc. In...
Exista o bautura din numai trei ingrediente, care previne cancerul si omoara celulele canceroase in 3 luni. ...