Antipoluare, salveaza planeta

Lista articolelor despre antipoluare si salveaza planeta pe AflaCum.ro

Articole despre antipoluare si salveaza planeta

Citeste cele mai noi articole despre antipoluare si salveaza planeta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre antipoluare si salveaza planeta, pe AflaCum.ro!

Oamenii polueaza. O fac cu buna-stiinta sau inconstient. Multe dintre actiunile banale pe care le intreprindem in mod cotidian pun osul la poluarea agresiva. Si nu ne referim la faptul ca mergi cu autoturismul personal la serviciu, in fiecare zi. Nu. Iata , in schimb, o lista de lucruri mai marunte pe care le faci si care duc la distrugerea lenta, dar sigura a ecosistemului. Si daca ai inca dubii sau privesti cu usurinta tema, iti amintim doar ca 1,3 miliarde de tone de mancare sunt aruncate anual si peste 100 milioane de animale mor pentru ca mananca plastic.

Actiuni poluante la care sa renunti sau pe care sa le reduci:

1. Consumi alimente fara moderatie si le depozitezi. Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, o treime din alimentele produse pentru consum uman - aproximativ 1,3 miliarde de tone- sunt irosite in fiecare an. Retine ca, pentru a produce o cantitate atat de mare de alimente, milioane de plante si copaci sunt sacrificate/i pe tot globul. Conform datelor, fructele si legumele sunt cele mai risipite produse, urmate de fructele de mare.

Planeta sufera, de ceva timp, iar principalii responsabili suntem noi, oamenii. Fenomene precum incalzirea globala sunt provocate de interventia omului, care, pentru a-si crea un confort cat mai sporit, uita, de multe ori, sa respecte natura. Insa, asa cum punem osul la distrugerea Terrei, putem actiona si viceversa. Si nu trebuie neaparat sa ne oferim voluntari in diverse activitati ecologice. E suficient sa punem in practica anumite activitati benefice inca din sanul propriului camin.

Iata cateva sfaturi practice care ne vor ajuta sa le facem zilele mai bune copiilor si nepotilor nostri:

1. Nu mai bea apa la PET. In loc sa cumperi apa imbuteliata la sticla de plastic, este timpul sa folosesti una din sticla, reutilizabila. Astfel, vei economisi niste banuti si vei polua mai putin. Se stie cat de nociv e plasticul pentru pamant.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.