Asigurare locuinta, asigurare

Lista articolelor despre asigurare locuinta si asigurare pe AflaCum.ro

Articole despre asigurare locuinta si asigurare

Citeste cele mai noi articole despre asigurare locuinta si asigurare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre asigurare locuinta si asigurare, pe AflaCum.ro!

In Romania peste un milion de clienti au apelat la serviciile unui asigurator pentru a incheia o polita pentru asigurarea obligatorie a locuintei.

La randul lor, soferii au incheiat o asigurare RCA.

Daca si tu te numeri printre clientii firmelor de asigurare, dar nu ai incredere in autentiticatea si valabilitatea politei incheiate, verifica online daca aceasta exista.

Astfel, pentru asigurarea obligatorie a locuintei, verifica  daca polita de asigurare este autentica si valabila pe site-ul PAID Romania, institutia care emite asigurari impotriva dezastrelor. La rubrica „verifica polita online” completeaza cu seria politei, numarul si CNP-ul titularului. Este singura modalitate de a verifica autenticitatea politei.

Pentru politele de asigurare RCA, daca ai suspiciuni ca cea incheiata de tine a fost falsificata, acceseaza site-ul CEDAM, la sectiunea Polite RCA.  Aici ii poti verifica autenticitatea introducand numarul autoturismului si data la care a fost incheiata asigurarea. Daca numarul de identificare sau numarul de inmatriculare este gresit, masina inscrisa in sistem cu numarul respectiv apare ca nu este asigurata.

In cazurile in care clientii constata nereguli, pot verifica direct la compania de asigurari. Daca exista totusi suspicini privind autenticitatea politei, specialistii le recomanda asiguratilor sa faca o sesizare scrisa catre Autoritatea de Supraveghere Financiara. Daca raspunsul Autoritatii nu-i multumeste, clientii sunt sfatuiti sa sesizeze Politia.

Numerele legate de propria locuinta sunt utile cand vine vorba de urgente si de intretinerea acesteia. Iata cateva numere important de retinut pentru proprietarii de case:

1 valva principala de inchidere a apei, din intreaga locuinta, in caz de urgenta, care se afla in garaj sau in beci.

2 lucruri de verificat in asigurarea locuintei: daca aceasta acopera daunele in caz de incendiu si inundatie.

Stai cu chirie? Afla ca ar fi indicat sa iti faci asigurare exact ca in situatia in care ai fi proprietar. In cele ce urmeaza, iti explicam de ce aceasta decizie iti poate fi favorabila.

Cand stai cu chirie intr-un apartament sau chiar la casa, ai parte de o cheltuiala importanta pe care n-o resimti atunci cand esti proprietar. Avansul catre proprietar, garantia si facturile restante pentru locuinta din care tocmai ai plecat te determina sa nu te mai gandesti si la o asigurare! Nu e tocmai cea mai buna alegere, deoarece evenimente neplacute si accidente pot aparea tot timpul. O inundatie, un incendiu, un scurt-circuit care sa-ti arda toata aparatura aflata in priza sau o defectiune din cauza unei furtuni nu sunt momente pe care le poti prevedea, asa ca ar fi bine sa fii cu un pas inaintea dezastrelor.

De ce sa iti faci asigurare chiar daca stai cu chirie:

Am cumparat, folosit, stricat, incercat, pretuit si aruncat multe feluri de tacamuri de-a lungul vietii.

Asa am aflat un secret: “Nu toate tacamurile sunt facute la fel”. Chiar si tacamurile cu preturi echivalente difera in anumite aspecte importante. Si nicaieri nu e atat de evident ca primesti pe masura a cat platesti, ca la optiunile pentru tacamuri.

Iata cateva argumente pentru a cumpara tacamuri noi sau a le inlocui pe cele vechi pentru cei care organizeaza nunti sau se ocupa de gospodarie.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.