Aspartataminotransferaza, enzime

Lista articolelor despre aspartataminotransferaza si enzime pe AflaCum.ro

Articole despre aspartataminotransferaza si enzime

Citeste cele mai noi articole despre aspartataminotransferaza si enzime publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre aspartataminotransferaza si enzime, pe AflaCum.ro!

Aspartataminotransferaza (AST) este o enzima care face parte din clasa transaminazelor si catalizeaza transferul gruparii amino de la aspartat grupului cetonic al cetoglutaratului, cu formare de acid oxalacetic. Aceasta se gaseste, in mod normal, in ficat, inima, pancreas, rinichi, muschi si celulele rosii. In cazul unei persoane sanatoase, circula putina AST prin sange: pana la 42 de unitati per litru(U/L). AST creste, insa, atunci cand muschii si anumite organe sunt afectate.

Nivelurile AST pot creste din cauza mai multor factori printre care afectiunile hepatice, un atac de cord sau chiar un accident de masina! Un test de sange AST se face, de obicei, in combinatie cu alte teste de enzime (cum ar fi alanina aminotransferaza sau ALT). Astfel se determina daca ficatul sau un alt organ/tesut a fost afectat.

Cum sa scazi nivelurile de AST. Cai naturale:

Amilaza este o enzima cu rol in degradarea carbohidratilor alimentari (amidon, glicogen si polizaharide). Aceasta e produsa de catre glandele salivare si pancreas. Enzima este secretata in cantitate mai mica si de catre mucoasa intestinului subtire, ovare, placenta (in sarcina) si trompe uterine.

Nivelurile ridicate ale amilazei din sange (hiperamilazemia) nu reprezinta o afectiune in sine. In schimb, e vorba despre un simptom al unor afectiuni medicale subiacente. Cel mai frecvent, amilaza ridicata este cauzata de pancreatita cronica sau acuta, boala Crohn, obstructia intestinala sau de infectii la nivelul vezicii biliare sau rinichilor. Singura modalitate de a reduce nivelul de amilaza este tratarea cauzei care sta la baza.

Cum sa scazi nivelurile de amilaza. Ajutor medical:

Additiva magneziu este un supliment alimentar indicat pentru acoperirea controlata a necesarului zilnic de magneziu

Important de stiut despre magneziu:

Magneziul este o substanta minerala esentiala pentru organism, importanta pentru metabolismul energetic, functionarea celulelor nervoase si a musculaturii. Magneziul contribuie la activarea a peste 300 de enzime, necesare proceselor metabolice.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.