Atac cerebral

Lista articolelor despre atac cerebral pe AflaCum.ro

Articole despre atac cerebral

Citeste cele mai noi articole despre atac cerebral publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre atac cerebral, pe AflaCum.ro!

Accidentul vascular cerebral reprezinta a doua cauza a mortalitatii la nivel mondial. Din pacate, nici cei care scapa cu viata nu o duc prea bine: majoritatea raman paralizati cu sanse minore sa isi mai revina vreodata!

De multe ori tratamentul clasic devine inutil si asta pentru ca victima ajunge tardiv la spital. Din fericire, exista o metoda incercata prima oara cu succes in China care ne invata cum sa acordam primul ajutor unei persoane care a suferit un atac cerebral.

Ai nevoie nevoie de: un ac de seringa sau de un ac simplu.

Simptomele unei tumori cerebrale pot fi resimtite si de catre persoane care nu sufera de aceasta afectiune si pot varia de la caz la caz. Daca cauzati simptomele de mai jos, este indicat sa va faceti o serie de analize, pentru a determina daca aveti sau nu o tumoare cerebrala.

Iata care sunt simptomele tumorii cerebrale:

Durerile de cap sunt cele mai comune simptome, fiind foarte intense dimineata si scazand in intensitate pe parcursul zilei. Durerile de cap sunt cauzate de presiunea mare creata de tumoare in interiorul craniului si pot atrage dupa sine stari de greata si de voma, fiind inrautatite daca persoana in cauza se apleaca sau merge la baie.

Actionati imediat. Prima ora este cruciala pentru ca nervii sa ramana in viata, ca muschii controlati de respectivii nervi sa nu devina inutili si ca victima sa-si revina pe deplin.

Riscul decesului creste daca victima nu primeste ajutor specializat imediat, pentru oprirea hemoragiei.

Insistati ca victimei sa i se faca imediat analize, pentru a vedea daca necesita fie desfundarea fluxului sanguin, cu ajutorul medicamentelor sau a unei intreventii artroscopice de indepartare a vreunui cheag de sange din artera afectata, fie oprirea hemoragiei anevrismului cerebral, printr-o operatie dificila, ce consta in introducerea unui filament spiralat in zona afectata, prin insertie artroscopica.

Statisticile indica anual un procentaj mai mic decat cel real al dependentilor de cocaina, lucru ingrijorator, deoarece oamenii nu sunt constienti de pericolul consumarii drogurilor.

Indiferent de modul de administrare (pe nas, gura, injectata sau fumata), cocaina poate fi letala si nimeni nu poate prezice o supradoza. Iata o serie de repercursiuni, ale dependentei de cocaina, pe termen lung sau scurt:

- Necroze in tesutul nazal. Cocaina administrata pe nas duce la contractarea vaselor de sange, care impiedica buna oxigenare a tesutului nazal, lucru ce poate cauza moartea celulelor din aceasta zona.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.