Simptomele unei tumori cerebrale

Simptomele unei tumori cerebrale

Simptomele unei tumori cerebrale pot fi resimtite si de catre persoane care nu sufera de aceasta afectiune si pot varia de la caz la caz. Daca cauzati simptomele de mai jos, este indicat sa va faceti o serie de analize, pentru a determina daca aveti sau nu o tumoare cerebrala.

Iata care sunt simptomele tumorii cerebrale:

Durerile de cap sunt cele mai comune simptome, fiind foarte intense dimineata si scazand in intensitate pe parcursul zilei. Durerile de cap sunt cauzate de presiunea mare creata de tumoare in interiorul craniului si pot atrage dupa sine stari de greata si de voma, fiind inrautatite daca persoana in cauza se apleaca sau merge la baie.

Crizele de pierdere a cunostintei, schimbarile bruste de temperament si pierderea involuntara a controlului muscular sunt ,de asemenea, simptome specifice pacientilor care au tumori cerebrale. Pierderea cunostintei poate cauza probleme de vorbire, de vedere si privirea in gol.

Crizele mai grave cauzate de o tumoare cerebrala se pot manifesta prin: temperatura foarte ridicata, atac cerebral, epilepsie, trauma sau alte tulburari.

Alte simptome ale acestei afectiuni includ senzatia de slabiciune in maini si picioare si senzatii ciudate la nivelul capului si a musculaturii mainilor si a fetei. Unii pacienti pot scapa obiecte brusc, pot experimenta expresii asimetrice ale fetei sau chiar pot face un atac cerebral.

Schimbarile de comportament sau cognitive, ce includ incapacitatea de concentrare sau de a gasi cuvintele potrivite in vorbire, intreprinderea de actiuni nelalocul lor in anumite situatii si pierderea rabdarii sau intoleranta reprezinta de asemenea simptome ale unei tumori cerebrale.

Alte simptome pot include probleme de vedere si auz, caz in care pacientii sunt sfatuiti sa apeleze la un medic specialist, care poate depista o tumoare cerebrala, uitandu-se in ochii pacientilor, acestia prezentand semne de presiunea intracraniana crescuta si fiind sfatuiti sa faca o serie de alte teste pentru a depista daca au sau nu o tumoare cerebrala.

Daca cauzati simptomele de mai sus, apelati la ajutorul unui medic, deoarece depistarea timpurie a unei tumori cerebrale ajuta la tratarea acesteia in faza incipienta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Anxietatea este primul semn al depresiei, iar temerile din viata de zi cu zi, fobiile si pericolele...
Multe persoane se vor doctori pentru sine, incercand sa puna singure diagnostic pentru afectiunile lor. Nimic mai...
Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti...