Aur

Lista articolelor despre aur pe AflaCum.ro

Articole despre aur

Citeste cele mai noi articole despre aur publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre aur, pe AflaCum.ro!

Atunci cand cumperi bijuterii, arareori te gandesti la faptul ca ai putea achizitiona un fals. O gandire cumva logica, deoarece mergi intr-un magazin specializat, unde totul ar trebui sa se desfasoare ca la carte. Totusi, ar trebui sa fii circumspect, pentru ca s-ar putea sa cumperi un produs ieftin cu bani multi! Uneori, nici macar vanzatorii nu isi cunosc marfa!

Bijuteriile necesita o atentie deosebita din partea cumparatorului! Este important, asadar, sa cunosti cateva lucruri de baza despre metale si pietre pretioase. Iata cateva secrete din industria bijuteriilor:

Aurul este mai dens decat majoritatea celorlalte metale. Daca o piesa pare prea usoara pentru dimensiunea sa, este foarte probabil falsa. Spre exemplu, o verigheta foarte usoara, este goala pe interior. Asta inseamna rezistenta scazuta. Sicum vorbim despre un produs pe care il porti in majoritatea timpului pe deget, acest defect este unul grav, ce nu poate fi corectat. Asadar, alege un produs autentic care sa reziste peste timp!

Ai cumparat o bijuterie si nu esti sigur ca e din aur? Du-o la un bijutier si vei afla adevarul. Daca n-ai timp pentru asta, ai la dispozitie cateva metode pe care le poti pune in practica acasa.

Stim cu totii ca aurul se masoara in carate. Daca bijuteria pe care ai achizitionat-o are mai putin de 10 carate, e falsa.Numarul de carate este inscriptionat micut pe orice bijuterie din aur (10K, 14K, 18K, 22K sau 24K), alaturi de numarul care indica puritatea aurului, legata tot de numarul de carate: 585 (14K), 750 (18K), 999 (24K). Acest lucru inseamna ca din 1000 de parti de aliaj, 585/750/999 sunt parti de aur pur.

Cum sa verifici aurul:

Daca doriti sa cumparati bijuterii de aur si nu sunteti sigur de autenticitatea acestora, puteti efectua urmatoarele teste:

1. Inspectia vizuala:  
Pentru a verifica daca aurul este autentic trebuie, in primul rand, sa va uitati bine la el si sa cautati semnele distinctive ale aurului adevarat.

o Verificati daca bijuteriile prezinta marcaje, cu privire la finete sau numarul de karate. Ajutati-va de o lupa, pentru a va face munca mai usoara.

Bijuteriile de aur sunt foarte elegante, insa pot fi si destul de sensibile. Iata cum se aleg, se curata si se intretin acestea:

1. Cum se aleg bijuteriile de aur

Informati-va inainte de a cumpara bijuterii de aur. Acestea pot avea culori, calitati si preturi diferite. Principalii factori ce trebuie luati in considerare sunt:
• greutatea in carate (9, 14, 18, 24 k) –indica puritatea aurului;
• greutatea in grame – indica greutatea unei bijuterii sau cat aur a fost folosit in aceasta;
• culoarea – exista aur galben, alb, roz;
• stilul care vi se potriveste;
• imbinarile bijuteriei;
• firma producatoare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.