Autosugestie, pacaleste creierul

Lista articolelor despre autosugestie si pacaleste creierul pe AflaCum.ro

Articole despre autosugestie si pacaleste creierul

Citeste cele mai noi articole despre autosugestie si pacaleste creierul publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre autosugestie si pacaleste creierul, pe AflaCum.ro!

Creierul nostru poate face lucruri uimitoare. Multe dintre abilitatile sale raman un mister, dar oamenii de stiinta moderni au aflat multe secrete ale functionarii sale si chiar au descoperit modalitati de a trisa creierul uman.

Aceste modalitati de pacalire a creierului pot functiona atat de bine incat sa poata fi chiar utile in viata cotidiana. Iata cateva exemple:

1. Muzica poate stimula sistemul imunitar. Cu mult timp in urma, cercetarile au aratat ca muzica reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului. Si mai surprinzator este faptul ca muzica poate chiar vindeca. Corpul nostru este strans legat de reactiile chimice din creier. De exemplu, cand ascultam muzica preferata, nivelul de stres este redus si, prin urmare, corpul nostru produce mai multi anticorpi pentru a lupta impotriva bolilor.

Efectul placebo reprezinta o stare de ameliorare a unui pacient caruia i s-a administrat un medicament fals, inactiv. Prin acest tip de medicament se intelege un medicament fara nicio legatura cu afectiunea pacientului. Respectiva persoana crede ca a luat un produs menit sa vindece. In realitate, a luat o pilula fara nicio legatura cu boala sa. Efectul placebo se produce, practic, prin puterea de autosugestie a creierului uman.

De ce se utilizeaza placebo! In cercetare, placebo (un tratament inactiv, cum ar fi o pastila de zahar) este utilizat pentru a intelege impactul real al medicamentului activ. Sunt comparate, apoi, rezultatele grupului de pacienti carora li se administreaza medicamentul activ cu rezultatele celor care iau un medicament placebo. Astfel, oamenii de stiinta pot intelege cat de benefic este medicamentul activ.

Efectul placebo are, de multe ori, loc. Foarte multe persoane carora li se administreaza un placebo prezinta o imbunatatire a simptomelor. Modificari fiziologice masurabile pot fi observate la cei care iau un medicament placebo, similar celor observate la persoanele care iau medicamente destinate respectivei afectiuni. Frecvent, tensiunea arteriala, ritmul cardiac si rezultatele testelor de sange s-au imbunatatit in randul subiectilor carora li s-a administrat un medicament placebo in decursul diverselor cercetari.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.