Cum sa fii FERICIT. 6 moduri de a pacali creierul si corpul

Cum sa fii FERICIT. 6 moduri de a pacali creierul si corpul

Creierul nostru poate face lucruri uimitoare. Multe dintre abilitatile sale raman un mister, dar oamenii de stiinta moderni au aflat multe secrete ale functionarii sale si chiar au descoperit modalitati de a trisa creierul uman.

Aceste modalitati de pacalire a creierului pot functiona atat de bine incat sa poata fi chiar utile in viata cotidiana. Iata cateva exemple:

1. Muzica poate stimula sistemul imunitar. Cu mult timp in urma, cercetarile au aratat ca muzica reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului. Si mai surprinzator este faptul ca muzica poate chiar vindeca. Corpul nostru este strans legat de reactiile chimice din creier. De exemplu, cand ascultam muzica preferata, nivelul de stres este redus si, prin urmare, corpul nostru produce mai multi anticorpi pentru a lupta impotriva bolilor.

2. Zambeste pentru a-ti ridica moralul. Uneori, expresia noastra faciala influenteaza starea de spirit. Daca iesi la plimbare si esti intr-o stare de bine, dar din cauza soarelui stralucitor esti nevoit sa te incrunti, starea ta ar putea avea de suferit. Viceversa este valabila. Daca te simti usor depresiv, incearca sa strangi in dinti un creion; astfel, vei activa muchii responsabili cu zambetul, iar acest lucru va pacali creierul tau.

3. Poti reduce durerea prin utilizarea binoclului. Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford au demonstrat ca durerea poate fi redusa daca te uiti la partea vatamata a corpului printr-un binoclu rasturnat. Marimea ranii devine mai mica si, prin urmare, creierul tau reduce durerea automat.

4. Gesticularea ajuta memoria. Psihologii de la Universitatea din Manchester sustin ca gesticularea ne ajuta sa memoram si sa reproducem informatia mai bine. In mod frecvent, gestul face referire la ceea ce persoana vorbeste in momentul respectiv. Sigur, aceasta similitudine e destul de relativa, insa functioneaza cu siguranta.

5. Urechile percep sunetele in mod diferit. Urechea dreapta este mai buna la receptarea cuvintelor, in timp ce urechea stanga este mai sensibila la muzica si tonalitate. Prin urmare, indreapta urechea dreapta spre difuzor pentru a asculta mai bine un buletin de stiri sau un discurs si intoarce-te spre stanga, daca doresti sa asculti melodia preferata.

6. Efectul Ganzfeld. Experimentul consta in izolarea subiectului intr-o camera linistita, introducerea in urechi a unor casti cuplate la un radio setat la o frecventa neutra, emitand asa numitul sunet alb si atasarea pe ochi a cate o jumatate de minge de ping pong, utilizand banda adeziva. Deasupra jumatatilor de minge se plaseaza o lumina rosie. In scurt timp, creierul se obisnuieste cu lumina si zgomotul, iar stimulii nu mai ajung la el si se produce o izolare totala. Se obtin stari euforice si chiar halucinatii. Mai mult, parapsihologii sustin ca subiectul poate comunica prin telepatie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un om fericit este un om care nu doreste sa iasa in evidenta cu orice pret. Asta...
Sanatatea unui om este strans legata de nivelul sau de fericire. Daca esti o persoana pozitiva, cu...
Ultimele studii arata ca natiunile nordice( Danemarca, Norvegia si Suedia) sunt cele mai fericite ale lumii. Cetatenii...