Basina, flatulenta

Lista articolelor despre basina si flatulenta pe AflaCum.ro

Articole despre basina si flatulenta

Citeste cele mai noi articole despre basina si flatulenta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre basina si flatulenta, pe AflaCum.ro!

Flatulenta reprezinta acumularea excesiva de gaze in stomac, dar si procesul de evacuare a acestora prin anus. In popor, flatulenta este cunoscuta ca basina sau vant si inca este un subiect tabu pentru multi romani. De mici suntem educati cum ca e rusine sa ne basim in public, ca trebuie sa tinem gazele in stomac, pana cand ajungem intr-un loc unde nu deranjam pe nimeni.

O persoana normala, elimina intre 15 si 40 basini pe zi! Un proces absolut normal, dar care inca mai creeaza jena in societatea moderna. Din punct de vedere etic, abtinerea din a flatula este o conduita normala. In schimb, acest comportament nu e deloc sanatos. Iata ce se intampla cand pastrezi gazele in stomac si in intestine:

1. Corpul tau reabsoarbe gazele. Cand te fortezi sa nu dai vanturi, organismul ramane fara optiuni si le reabsoarbe. Astfel, gazele sunt puse, din nou, in circulatie. Ele pot fi eliminate, apoi, prin eructare(ragaiala).

Flatulenta nu este un fenomen deloc iesit din comun, desi reprezinta un subiect relativ tabu in societatea moderna. Unii oameni evita sa vorbeasca despre asta de rusine sau pentru ca sunt dezgustati. Altii, gasesc o sursa de amuzament dintr-un asemenea moment.

Daca nu stiai, flatulenta inseamna acumularea gazelor in stomac si intenstin. Cand aceste gaze se strang in exces, e firesc sa le elimini.

Astazi, am decis sa iti spunem cateva lucruri mai putin stiute despre flatulenta:

Flatulenta este un lucru neplacut, care este cauzat de alimentatie si de anumite probleme de sanatate.

Iata cum puteti evita flatulenta:

Schimbari in alimentatie:

Citeste prospectul medicamentului Zymogen, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Flatulenta, dispepsie si insuficienta pancreatica.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand: pepsina 50 mg; lipaza 25 mg; amilaza 30 mg; proteaza 35 mg; acid dehidrocolic 50 mg; hemicelulaza 50 mg (cutie cu 30 buc.).

Citeste prospectul medicamentului Sab - Simplex, comprimate 80 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Dispepsii insotite de flatulenta.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand 80 mg dimeticon (cutie cu 100 buc.).

Citeste prospectul medicamentului Ox bill, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii terapeutice: Flatulenta, indigestii, enterocolite, dispepsii, diaree de fermentatie intestinala, greata, varsaturi.

Forma de prezentare: Drajeuri. Flacon cu 20 drajeuri

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.