Gaze stomac

Lista articolelor despre gaze stomac pe AflaCum.ro

Articole despre gaze stomac

Citeste cele mai noi articole despre gaze stomac publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gaze stomac, pe AflaCum.ro!

Flatulenta reprezinta acumularea excesiva de gaze in stomac, dar si procesul de evacuare a acestora prin anus. In popor, flatulenta este cunoscuta ca basina sau vant si inca este un subiect tabu pentru multi romani. De mici suntem educati cum ca e rusine sa ne basim in public, ca trebuie sa tinem gazele in stomac, pana cand ajungem intr-un loc unde nu deranjam pe nimeni.

O persoana normala, elimina intre 15 si 40 basini pe zi! Un proces absolut normal, dar care inca mai creeaza jena in societatea moderna. Din punct de vedere etic, abtinerea din a flatula este o conduita normala. In schimb, acest comportament nu e deloc sanatos. Iata ce se intampla cand pastrezi gazele in stomac si in intestine:

1. Corpul tau reabsoarbe gazele. Cand te fortezi sa nu dai vanturi, organismul ramane fara optiuni si le reabsoarbe. Astfel, gazele sunt puse, din nou, in circulatie. Ele pot fi eliminate, apoi, prin eructare(ragaiala).

Stomacul uman este umplut in mod natural cu un lichid acidulat care activeaza formarea enzimelor digestive, necesare in procesul de hranire.

Rolul enzimelor digestive este sa descompuna marea varietate a alimentelor consumate de noi. Cu toate acestea, excesul de acid din stomac poate provoca probleme grave si simptome dureroase. Cel mai frecvent simptom asociat cu excesul de acid al stomacului este pirozis, o durere asemanatoare unei arsuri, localizata in abdomenul superior, aproape de locul unde se afla inima.

O modalitate buna de a scapa de acest exces de acid este evitarea alimentelor picante deoarece acestea pot provoca inflamatia tesutului stomacal.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.