Bebelus, bebelusi

Lista articolelor despre bebelus si bebelusi pe AflaCum.ro

Articole despre bebelus si bebelusi

Citeste cele mai noi articole despre bebelus si bebelusi publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bebelus si bebelusi, pe AflaCum.ro!

Candidoza bucala este o infectie cauzata de Candida Albicans, o ciuperca pe care o regasim in mod normal in flora intestinala si care ajunge in gura in cantitati sporite, in urma unor dezechilibre. La bebelusi afectiunea este frecventa, pentru ca sistemul imunitar la sugari este mai putin dezvoltat in comparatie cu cel al adultilor. Problema nu trebuie ignorata! Ea poate produce disconfort in timpul alaptarii, ceea ce va determina copilul sa nu se mai hraneasca asa cum trebuie!

Candidoza bucala - cauze:

- igiena orala precara;

Bebelusul tau adoarme greu? Reusesti cu dificultate sa-l linistesti inainte de culcare? Nu te impacienta. Somnul celui mic e o sarcina dificila pentru orice parinte. Ce trebuie sa stii este ca s-a gasit o solutie mai eficienta de adormire a bebelusilor. Iata care este aceasta.

Un grup de cercetatorii au ajuns la o concluzie greu de preconizat: bebelusii dorm mai bine in camere separate de cele ale parintilor! Pare o ciudatenie, dar cifrele asta arata. Somnul a peste 10.000 de bebelusi din SUA, Australia, Brazilia, Canada, Marea Britanie si Noua Zeelanda a fost monitorizat. Concret, parintii respectivilor copii au completat chestionare in care au notat comportamentele copiilor de peste noapte. In urma analizarii raspunsurilor, cercetatorii au descoperit ca 37% dintre bebelusii din SUA si 48% dintre cei inclusi in grupul international obisnuiau sa doarma intr-o camera separata de cea a parintilor.

De asemenea, parintii care isi petreceau noaptea intr-o camera separata de cea a copiilor au declarat ca bebelusii lor se culcau mai devreme, adormeau mai repede, iar somnul lor era mai lung pe parcursul a 24 ore.

Sunteti un cuplu tanar ce asteapta primul copil? In aceasta situatie, sentimentele deja va coplesesc. Nerabdarea si teama ca nu va veti descurca in cresterea viitorului bebelus sunt puternice si normale. Azi, va dam o mica mana de ajutor. Va invatam sa schimbi scutece! Cititi impreuna, caci veti schimba amandoi mogaldeata :)

Cum sa schimbi scutece. Pregatirea. Pune toate cele necesare la indemana:

- scutec curat.

Emotia de a-ti vedea copilul zambind pentru prima oara cu greu poate fi egalata ca intensitate. Acel prim zambet, cunoscut si ca zambet angelic, este momentul mult asteptat de parinti, o clipa care compenseaza, cumva, oboseala si orele de insomnie adunate in acele prime luni haotice, dar atat de frumoase. Te-ai intrebat vreodata ce se ascunde in spatele acelui zambet minunat al bebelusului? Ce declanseaza zambetul chiar si cand micutul doarme?

Zambetul magic se intampla frecvent in timp ce bebelusul doarme adanc. Viseaza oare cel mic? Isi aminteste de timpul petrecut in burtica mamei? Sa vedem, asadar, de ce zambesc nou-nascutii cand dorm adanc:

Bebelusii zambesc chiar inainte de a se naste. Fatul parca zambea, atunci cand ai facut ecografia cu ultrasunete? Nu ti s-a parut. Chiar asa s-a intamplat. Un studiu bazat pe observarea a 500 femei insarcinate care au folosit ultrasunete 4D a relevat un aspect uimitor: 31 dintre fetusi au zambit. Fiecare dintre acestia a zambit pentru un timp mediu de 3,21 secunde. Astfel, oamenii de stiinta au stabilit ca zambetele spontane apar inca din perioada in care bebelusii sunt in pantece, cu mult inainte de nastere. In prezent, datorita dezvoltarii de noi tehnologii de observatie, s-au descoperit alte aspecte fascinante: fetusii pot casca la 18 saptamani dupa ce au fost conceputi. In jurul saptamanii cu numarul 26 de gestatie, fetusii pot zambi, clipi si chiar plange din interiorul uterului. Este vorba despre expresii faciale ca niste reflexe involuntare pe care le dezvolta ca un fel de pregatire pentru momentul nasterii.

Un mit spune ca o femeie insarcinata care sufera de arsuri stomacale va naste un copil cu o podoaba capilara bogata. In 2006, cativa cercetatori au analizat aceasta legenda. Rezultatul a fost cel putin interesant: 23 gravidute din 28 supuse testului au nascut copii cu mult par! Oamenii de stiinta au argumentat rezultatele astfel: hormonii eliberati in timpul sarcinii declanseaza cresterea parului la bebelusi!

Nu stim sigur daca acel studiu este concludent, insa vom incerca sa analizam si sa intelegem situatia. Asadar, de ce unii copii se nasc cu par si altii fara? Iata o lista de potentiale motive:

Parul unui nou-nascut se poate schimba radical, atunci cand acesta creste. Bebelusii se nasc cu foliculii de par la locul lor. Mai exact, acei foliculi vor fi prezenti la nivelul scalpului toata viata. Cu toate acestea, parul unui bebelus (sau lipsa acestuia) ar putea sa-si schimbe aspectul atunci cand acesta incepe sa creasca. Mai exact, e foarte posibil ca un nou-nascut cu o podoaba capilara bogata sa cheleasca dupa cateva luni si viceversa: un bebelus nascut fara par sa dezvolte, in cateva luni, un par frumos si dens!

Daca esti parinte, trebuie sa fie precaut, deoarece chiar si produsele populare pot provoca rani si chiar decesul celui mic. Am intocmit o lista de produse pe care parintii responsabili evita sa le foloseasca.

Produse periculoase pentru bebelusul tau:

Sistemele de siguranta pentru pat(bumpers). Tinerii parinti folosesc, adesea, astfel de sisteme, pentru ca bebelusul sa nu se loveasca de marginile patului. Din pacate, acest accesoriu poate deveni un cosmar!Exista riscul de sufocare si chiar pericolul de moarte subita!Tine departe de patut obiectele ce pot acoperi fata copilului tau!.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tusea la un copil mic(1 – 3 ani) este periculoasa, mai ales daca este convulsiva. De cele...
Un nou-nascut aduce multa bucurie, dar si multa responsabilitate. Proaspetii parinti sunt, de multe ori, nepregatiti pentru...
Esti o proaspata mamica? E clar ca grijile din timpul sarcinii au devenit si mai mari, dupa...
Vrei sa alegi numele copilului si nu prea iti dai seama ce i s-ar potrivi? E fireasca...
Toti parintii sunt, fara indoiala, incantati sa vada cum le cresc copiii, in toate etapele dezvoltarii. Unele...
Mersul bebelusului e un proces care necesita timp si rabdare din partea parintilor. Pentru a invata sa...