Binge-watching

Lista articolelor despre Binge-watching pe AflaCum.ro

Articole despre Binge-watching

Citeste cele mai noi articole despre Binge-watching publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre Binge-watching, pe AflaCum.ro!

 Binge-watching-ul( numit si binge-viewing sau maraton de vizionare) reprezinta practica vizionarii de divertisment sau continut informational pentru o perioada de timp prelungita, de obicei o singura emisiune de televiziune(documentar, serial etc). Platformele de streaming sunt la mare cautare in intreaga lume. In Romania, au aparut de cativa ani, fiind primite in mod pozitiv de catre romani. Astfel, platforme precum Netflix, Hbo Go, Disney + sau Prime Video ofera filme si seriale din belsug. Motiv pentru care binge-watching-ul este o practica des intalnita si la noi. Sa vedem, insa, care sunt avantajele si dezavantajele binge-watching. 

Avantajele bing-watching(vizionarii prelungite):

1. Ofera un nivel natural. Binge-watching-ul este o activitate palcuta pentru creier, care , in perioada vizionarii unui serial, spre exemplu, produce dopamina. Aceasta substanta ajuta la crearea unor sentimente de placere si de recompensa. Astfel se explica de ce multi dintre noi vizionam si cate un sezon intreg din serialul preferat. 

2. Ne permite sa simtim emotie. Multi dintre noi intram in pielea personajului favorit ditr-un film. Ne bucuram alaturi de acesta, ne intristam si uneori chair si plangem cand acesta sufera. 
Binge-wathcing-ul este , de fapt, o forma de transport narativ, perioada in care urmaritoruli se cufunda intr-o poveste ce pare atat de reala. Intriga, actoria si muzica contribuie la o experienta emotionala puternica, declansandu-ne sentimente diverse.

Binge-watching. Iti spune ceva aceasta expresie ce provine din limba engleza? Daca nu, iti spunem noi ce inseamna. Este fenomenul cultural prin care petreci multe ore la rand  urmarind seriale. Exista, in zilele noastre, destule platforme care contracost sau chiar gratis ofera o multitudine de filme seriale. Atunci cand stai si urmaresti un astfel de program ore in sir, fara mari pauze, faci binge-wathcing. Dar sa vedem ce e bine si ce e rau in tot acest fenomen.

 Binge-watching. Cum explica oamenii de stiinta fenomenul.

Se pare ca dorinta celor mai mule persoane de a se uita o perioada mai lunga fara oprire la seriale tine de instinctele primare si de evolutie. Un asemenea periplu prin lumea creata in serial ne aduce bucurie, fericire, interactiune.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.