Boli mortale

Lista articolelor despre boli mortale pe AflaCum.ro

Articole despre boli mortale

Citeste cele mai noi articole despre boli mortale publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre boli mortale, pe AflaCum.ro!

Meningita este o boala grava care presupune o inflamatie a membranelor ce inconjoara creierul si maduva spinarii. Netratata la timp, afectiunea poate duce la deces! Nu e specifica unei varste, putand aparea atat la copii cat si la adulti.

Meningita. Tipuri:

Bacteriana. Este cauzata de diverse tipuri de bacterii. Cele mai comune infectii sunt provocate de meningococ, pneumococ sau Listeria monocytogenes. Infectia poate apare in alta parte a corpului pentru ca apoi sa se raspandeasca la meninge. Practic, bacteriile patrund in sange si migreaza spre maduva spinarii, acolo unde determina meningita bacteriana acuta. Din pacate, meningita bacteriana este cea mai periculoasa forma a acestei boli. In plus, este contagioasa! Se raspnadeste prin tuse sau stranut . Necesita ingrijiri medicale rapide, deoarece in cateva ore provoaca daune iremediabile in zona creierului sau alte zone ale organismului. Netratata repede, aceasta forma de meningita duce la septicemie si apoi la deces!

Embolismul pulmonar este o boala care, netratata, poate duce la deces. Afectiunea presupune blocarea unui cheag de sange in interiorul unei vene mari  care alimenteaza plamanii si inima. Din pacate, embolismul pulmonar reprezinta a treia cea mai frecventa afectiune cardiovasculara, dupa infarctul de miocard si accidentul vascular cerebral.

In peste 50% dintre cazurile de embolism pulmonar nu exista semne. Atunci cand se manifesta, boala prezinta urmatoarele simptome:

-scurtarea respiratiei, dublata de lipsa de aer aparuta gradual sau brusc.

Meningita este o boala infectioasa care consta in inflamarea membranelor protectoare care acopera creierul si maduva spinarii(meninge). Cauzele acestei afectiuni pot varia, dar simptomele sunt, in general, similare.

Copiii sunt cei mai sensibili la aceasta boala. De aceea, azi le reamintim parintilor caror simptome ar trebui sa le acorde atentie in mod deosebit.

1. Febra brusca. Unul dintre simptomele meningitei este febra care se instaleaza brusc. Un copil va avea frisoane si se va plange permanent ca ii este frig. Temperatura copilului bolnav creste rapid si e foarte dificil sa o readuci la normal. Din cauza faptului ca acest simptom poate fi un semn al multor alte boli, trebuie sa acorzi atentie altor factori care arata schimbari in starea copilului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.