Buget, cheltuieli

Lista articolelor despre buget si cheltuieli pe AflaCum.ro

Articole despre buget si cheltuieli

Citeste cele mai noi articole despre buget si cheltuieli publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre buget si cheltuieli, pe AflaCum.ro!

Cheltuielile spontane, impulsive, inutile sunt cele care fac cel mai rau bugetului, de obicei. Pentru a evita un astfel de comportament, ti-am pregatit o lista de situatii comune, care provoaca pagube importante in buzunarele si in portofelele multor oameni de pe intreg Mapamondul.

De ce se risipesc banii tai mai repede decat te astepti?

1. Cumperi nimicuri. Stai la coada si iti sare in ochi nu-stiu-ce nimic. Evita sa il mai cumperi. Aceste cumparaturi ce par mici provoaca gauri bugetare semnificative. Pentru a evita sa mai faci asta ar trebui sa:

Planificarea bugetului lunar al familiei va poate ajuta sa tineti sub control cheltuielile si sa economisiti bani.

Iata cateva strategii in acest sens:

Strangeti facturile si bonurile, pentru a putea urmari cheltuielile, in detaliu.  

Cheltuielile prea mari pentru utilitati pot avea un anumit impact, pe termen lung, asupra bugetului familiei dumneavoastra.

Iata cum puteti face sa economisiti bani din fiecare utilitate:

- Faceti dus in loc de baie, deoarece umplerea cazii necesita mai multa apa, decat cea folosita in timpul unui dus.

Ai probleme cu banii? Venitul lunar nu e suficient sa-ti asigure traiul? Inseamna ca trebuie sa faci cateva ajustari stilului tau  de viata prin reducerea cheltuielilor zilnice.

Atata vreme cat nu poti renunta cu totul la lucrurile materiale tot ceea ce poti face este sa urmezi cateva sfaturi:

- Stabileste-ti bugetul astfel incat sa nu fie nici prea mare dar nici prea mic nevoilor tale. Pune pe hartie cheltuielile obisnuite si afla care-i bugetul de care ai nevoie. Pentru o mai buna organizare poti apela la un buget personal de acest tip.

- Astazi internetul iti ofera, rapid si in unele cazuri gratis, informatii, stiri, emisiuni si filme , fapt pentru care poti renunta facil la abonamentul TV sau  la  cotidianul zilnic.

- Plateste facturile la timp pentru a nu mai plati majorari, care adunate reprezinta o suma pe care o dai in plus lunar.

- Redu cheltuielile la piata prin: intocmirea unei liste de cumparaturi pe care sa treci doar produsele de care ai reala nevoie, cumpara doar produse autohtone- mai ieftine, nu te axa pe produse de brand.

- Renunta la cardul de credit caci acesta reprezinta o tentatie la care e greu sa rezisti si pentru care ajungi sa platesti lunar in plus.

- Pastreaza cutii, sticle si orice e in stare buna caci nu se stie la ce ti-ar putea folosi.

- Pretuieste fiecare banut; banutii stransi inseamna sume mai mari de bani pe care poti conta in unele situatii extreme.

- Daca locuiesti la casa, poti planta legume sau pomi fructiferi, din care poti consuma mai apoi si chiar scuti niste bani atunci cand mergi la piata.

Sunt situatii in care esti nevoit sa iei decizii serioase privitoare la stilul de viata; atunci trebuie sa stii ce sa reduci si cat. E bine deci sa ai niste repere in acest sens.

Cand vine vorba de cumparaturi, convingerea de masa este aceea ca articolele mai scumpe sunt si cele mai calitative. Nu e o regula, insa! Uneori, poti face economii alegand produse ieftine, care au aceeasi calitate precum versiunile lor mai scumpe. O alternativa ar fi, de exemplu, produsele de casa ale marilor lanturi de hipermarketuri, care pot oferi aceleasi produse la preturi mai mici, deoarece nu fac investitii semnificative in anumite procese de comercializare, distributie, marketing si publicitate.

Cum sa economisesti. Cumpara versiunile ieftine ale acestor produse:

Condimente. Condimentele cele mai ieftine sunt la fel de bune precum versiunile lor mai scumpe. Asadar, cand mergi in hipermarket sa cumperi scortisoara, chimen, piper etc alege variantele mai ieftine sau marcile proprii ale hiperrmarketului respectiv. Atentie la data de expirare! In timp, aroma condimentelor se poate schimba/pierde. Poti alege, de asemenea, sa cumperi condimente vrac. Poti alege , astfel, cantitatea dorita si vei iesi mai ieftin!

O multime de strategii de economisire se bazeaza pe refuzul de a cumpara lucruri scumpe. Totusi, exista articole piperate ca pret pe care nu ar trebui sa le eviti, deoarece sanatatea ta depinde de calitatea acestora.

Am facut o lista cu achizitii scumpe pe care ar trebui sa le faci, chiar si atunci cand incerci sa economisesti:

1. Incaltaminte. Nu sunt suficient de bogat pentru a cumpara lucruri ieftine, spunea Rothschild. Este mai bine sa porti o pereche de pantofi scumpi decat doua perechi de pantofi ieftini, care sunt confectionati din materiale ieftine si nesanatoase. Intr-o saptamana, s-ar putea sa ai probleme cu talpile si nu numai. Ca sa nu mai vorbim ca incaltamintea ieftina se poate rupe rapid. Pe langa sanatatea picioarelor, pantofii de calitate iti vor asigura un aspect respectabil.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gestionarea banilor este dificila pentru oricine. Iar cand bugetul este restrans, poate parea aproape imposibil. Totusi, exista...
Banii exista pentru a fi cheltuiti. Exista cheltuieli primare precum cele facute pe mancare, haine, sanatate, trasport,...
Un consultant financiar este o persoana care se ocupa cu realizarea unor planuri financiare pentru pensii sau...
Chiar si un venit modest poate fi gestionat in asa fel inca sa economisiti bani. Iata cateva...
Daca doriti sa inlocuiti clantele vechi sau sa montati unele noi, pentru prima data, in casa noua,...
Viena este o locatie turistica destul de costisitoare, insa exista o serie de locuri unde puteti manca,...