Buzau

Lista articolelor despre buzau pe AflaCum.ro

Articole despre buzau

Citeste cele mai noi articole despre buzau publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre buzau, pe AflaCum.ro!

Judetul Buzau face parte din regiunea istorica Muntenia, fiind situat in sud-estul Romaniei. In aceasta zona minunata regasesti aproape toate formele de relief, de la formatiuni muntoase, pana la ses, iar obiectivele turistice abunda. Nici nu se putea altfel intr-un judet in care exista legenda fascinanta a Tarii Luanei.

Obiective turistice in Buzau:

Tara Luanei se afla, conform legendei, in Muntii Buzaului, in zona localitatilor Colti, Bozioru si Braesti. Denumirea metaforica este rodul unei legende foarte vechi. Se spune ca demult in Muntii Buzaului domnea un rege batran si intelept, pe nume Luana, ale carui cetati ajungeau pana la cer. Aparatorii cetatilor erau viteji fara frica de moarte care luptau pentru dreptate, iar regele le vindeca ranile cu apele fermecate din Valea Izvoarelor. Vrajmasii aflati in care de foc au doborat Soarele Luanei, Pamantul s-a cutremurat din incheieturi, iar pe locul cetatii, scoarta terestra a ramas pustiita, semne care se mai vad si in zilele noastre. Asadar, merita din plin sa vizitezi o zona incarcata de mistere, cu asezari rupestre din vechi timpuri, dar si cu monumente ale naturii.

Cum ai reactiona daca, aflat la volan, ai zari o trecere de pietoni...plutitoare? Probabil, ti-ar parea tare ciudat. Ei bine, imaginea n-ar fi decat o iluzie optica realizata in stil 3D, tocmai pentru atentionarea soferilor.

Originea zebrei 3D. Ideea unei treceri pietonale 3D a aparut in India si s-a dezvoltat apoi in China. In Europa, a fost facuta cunoscuta de catre islandezi. O astfel de trecere iesita din comun nu poate fi realizata decat pe drumurile cu sens unic, efectul tridimensional fiind vizibil doar dintr-un anumit unghi.

Prima zebra 3D din Romania. Filmuletul postat pe internet cu trecerea de pietoni 3D din Islanda, a inspirat un grup de elevi ai Liceului de Arta Margareta Sterian din Buzau. Acestia au realizat prima trecere de pietoni 3D din Romania!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.