Asta e prima trecere de pietoni 3D din Romania! Vezi unde si de cine a fost creata

Asta e prima trecere de pietoni 3D din Romania! Vezi unde si de cine a fost creata

Cum ai reactiona daca, aflat la volan, ai zari o trecere de pietoni...plutitoare? Probabil, ti-ar parea tare ciudat. Ei bine, imaginea n-ar fi decat o iluzie optica realizata in stil 3D, tocmai pentru atentionarea soferilor.

Originea zebrei 3D. Ideea unei treceri pietonale 3D a aparut in India si s-a dezvoltat apoi in China. In Europa, a fost facuta cunoscuta de catre islandezi. O astfel de trecere iesita din comun nu poate fi realizata decat pe drumurile cu sens unic, efectul tridimensional fiind vizibil doar dintr-un anumit unghi.

Prima zebra 3D din Romania. Filmuletul postat pe internet cu trecerea de pietoni 3D din Islanda, a inspirat un grup de elevi ai Liceului de Arta Margareta Sterian din Buzau. Acestia au realizat prima trecere de pietoni 3D din Romania!

Eficienta sporita, risc scazut de accident. Soferul aflat in apropierea unei astfel de treceri pietonale va avea senzatia ca liniile albe plutesc. Efectul 3D este si mai puternic, daca pe trecerea respectiva se afla pieton/i.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Testele de personalitate sunt foarte multe, diverse, amuzante si pentru unii cel putin controversate. Daca esti fanul...
Vara, soare, mare, plaja - cuvinte aflate pe buzele celor mai multi oameni in sezonul estival. Dar...
E vremea vacantei, a relaxarii. Poate ai hotarat sa mergi pe litoralul romanesc, pe cel bulgar sau...