Cai

Lista articolelor despre cai pe AflaCum.ro

Articole despre cai

Citeste cele mai noi articole despre cai publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cai, pe AflaCum.ro!

Caii sunt un simbol al fortei fizice si al libertatii fara restrictii. Ei reprezinta, poate, cele mai frumoase si gratioase animale de pe planeta. Iti prezentam in cele ce urmeaza 10 dintre cele mai frumoase rase de cai. Imaginile iti vor bucura sufletul!

Frizianul este o rasa de cai originara din Friesland, Olanda. Acest cal e foarte gratios si agil, avand in vedere dimensiunea sa.

frizian

Anemia infectioasa ecvina sau, in popor, febra de mlastina este o afectiune care poate afecta cabalinele, indiferent de varsta, rasa sau sex. Vorbim despre o boala virala produsa de un lentivirus cu actiune complexa. Este raspandita in toata lumea. Se dezvolta cu usurinta in zonele mlastinoase, unde exista ape statatoare.

Anemia infectioasa ecvina. Cum se transmite si cum actioneaza. Virusul se transmite de la animalele bolnave care nu prezinta semne, dupa cum urmeaza:

- prin insecte. Virusul actioneaza prin intermediul insectelorhematofage(cele care sug sangele animalelor). O musca de grajd, spre exemplu, va suge sangele animalului bonalv, apoi se poate muta pe un animal sanatos.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.