Iubesti caii? Aceste fotografii iti vor bucura sufletul

Iubesti caii? Aceste fotografii iti vor bucura sufletul

Caii sunt un simbol al fortei fizice si al libertatii fara restrictii. Ei reprezinta, poate, cele mai frumoase si gratioase animale de pe planeta. Iti prezentam in cele ce urmeaza 10 dintre cele mai frumoase rase de cai. Imaginile iti vor bucura sufletul!

Frizianul este o rasa de cai originara din Friesland, Olanda. Acest cal e foarte gratios si agil, avand in vedere dimensiunea sa.

frizian

Akhal-Teke este o rasa de cai din Turkmenistan. Bidiviul acesta este recunoscut pentru viteza, rezistenta si inteligenta. Luciul pielii sale i-a adus porecla Calul de aur.

akhal

Percheron este o rasa de cai de tractiune ce isi are originea in valea raului Huisne din vestul Frantei, parte a fostei provincii Perche, de unde si numele rasei. De obicei, are nunate de gri sau negru. E un cal recunoscut pentru inteligenta, dar si pentru capacitatea mare de a lucra.

percheron

Trakehner este o rasa usoara de cai de razboi, dezvoltata initial la ferma de stat din Prusia Rasaeriteana din orasul Trakehnen, de unde rasa isi ia numele.

trakhener

Haflinger, cunoscut si sub numele de Avelignese, este o rasa de cai dezvoltata in Austria si nordul Italiei la sfarsitul secolului XIX.

haflinger

Rocky Mountain este o rasa de cai dezvoltata in statul Kentucky din Statele Unite. In ciuda numelui sau, rasa e originara din Muntii Aplasi, nu din cei Stancosi.

rocky

Tinker sau calul tiganesc este un cal domestic din insulele Marea Britanie si Irlanda.

tinker

Arab. Calul arab este o rasa de cai care are originea in Peninsula Arabica. Avand o forma distinctiva a capului si o coada aparte, calul arab este foarte usor de recunoscut.

arab

Fjord este o rasa de cai care provine din Peninsula Scandinava. Acesti cai erau folositi de vikingi. Fjord este renumita pentru temperamentul sau calm si capacitatea de a se acomoda rapid cu oamenii.

fjord

Shire este o rasa britanica de cal de tractiune. De obicei, acet cale este negru sau gri. Foarte multe exemplare au detinut, in diferite momente, recorduri mondiale atat pentru cel mai mare cal, cat si pentru cel mai inalt.

shire

Citeste si: Vrei un cal de rasa? Statul ti-l vinde la un pret incredibil de mic

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Caii, la fel ca oamenii, pot suferi de arsuri ale pielii, daca stau prea mult timp la...
Daca esti novice in cresterea cailor, acest articol este pentru tine! Iti aratam azi cum trebuie aleasa...
Anemia infectioasa ecvina sau, in popor, febra de mlastina este o afectiune care poate afecta cabalinele, indiferent...