Carii, probleme dentare

Lista articolelor despre carii si probleme dentare pe AflaCum.ro

Articole despre carii si probleme dentare

Citeste cele mai noi articole despre carii si probleme dentare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carii si probleme dentare, pe AflaCum.ro!

Caria reprezinta o leziune de natura microbiana sau chimica a dintilor, care, prin evolutie, formează o cavitate. Pentru a nu ajunge in situatia de a-ti strica dantura, ai nevoie de o igiena orala stricta.  In plus, cu dinti curati si fara carii dovedesti ca ai respect de sine.

Igiena regulata si controalele medicale ar trebui sa fie obligatorii in viata omului modern. Exista, insa, situatii in care chiar daca ai grija de dintii tai, cariile tot isi fac simtita prezenta. In acest caz, consulta rapid un stomatolog. Daca ti-e teama de medic, ai putea sa incerci intai cateva metode naturale.

Alimente impotriva cariilor: carne de la animale hranite cu iarba, peste, supe si ciorbe de oase, legume crude si gatite, lactate naturale, untul de cocos.

Dintii sunt organe osoase formate din mai multe straturi, ingropate in gingii. In momentul in care smaltul dentar si dentina (stratul exterior al structurii dentare) sunt afectate de carii dentare, cauzate de inmultirea bacteriilor pe si intre dinti, incepe sa se formeze o cavitate/gaura. De obicei, o astfel de problema necesita tratament stomatologic (prin umplerea cavitatii). Totusi, exista situatii in care cariile dentare pot fi vindecate prin remedii la domiciliu, cum ar fi modificarile de alimentatie.

Cum sa vindeci cariile dentare. Metode naturale:

1. Creste aportul de vitamina D. Cunoscuta din vechime ca fiind benefica pentru sanatatea generala a oaselor, vitamina D stimuleaza metabolismul calciului si ajuta organismul sa produca catelicidina(peptida antimicrobiana ce ataca bacteriile cauzatoare de carii dentare). Vitamina D este solubila in grasimi, nefiind usor de adaugat in dieta, desi pestii grasi ( somonul, macroul si tonul) sunt o sursa excelenta de asa ceva. In schimb, statul la soare in jur de 15-30 minute pe zi(vara) te incarca de vitamina D. In lunile de iarna, cand soarele nu e la fel de generos, poti lua si suplimente de vitamina D.

Dintii se pot ingalbeni din mai multe cauze. Alimentatia, acumularea de placa bacteriana si imbatranirea cauzeaza petele nedorite de pe dinti si alte probleme ale danturii. Din pacate, smaltul dentar nu poate fi inlocuit, insa exista solutii de impiedicare a procesului de distrugere. Iata cum poti proteja smaltul existent, ajutandu-l sa se remineralizeze. Astfel, vei avea, din nou, dinti frumosi si albi.

Ai grija de dantura

1. Spala-te pe dinti cel putin 2 minute, de doua ori pe zi. Periaza dintii dimineata, cand te trezesti, inainte de micul-dejun. Fa acelasi lucru si seara inainte de culcare. E suficient sa te speli 2 minute, folosind miscari usoare, verticale. Curata si limba pentru cateva secunde. N u folosi miscari brutale, deoarece vei deteriora smaltul dentar. Nu te spala pe dinti imedit dupa masa. Smaltul e moale cam 20-25 minute, dupa ce mananci!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.