Cheltuieli, economie

Lista articolelor despre cheltuieli si economie pe AflaCum.ro

Articole despre cheltuieli si economie

Citeste cele mai noi articole despre cheltuieli si economie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cheltuieli si economie, pe AflaCum.ro!

Cand vine vorba de cumparaturi, convingerea de masa este aceea ca articolele mai scumpe sunt si cele mai calitative. Nu e o regula, insa! Uneori, poti face economii alegand produse ieftine, care au aceeasi calitate precum versiunile lor mai scumpe. O alternativa ar fi, de exemplu, produsele de casa ale marilor lanturi de hipermarketuri, care pot oferi aceleasi produse la preturi mai mici, deoarece nu fac investitii semnificative in anumite procese de comercializare, distributie, marketing si publicitate.

Cum sa economisesti. Cumpara versiunile ieftine ale acestor produse:

Condimente. Condimentele cele mai ieftine sunt la fel de bune precum versiunile lor mai scumpe. Asadar, cand mergi in hipermarket sa cumperi scortisoara, chimen, piper etc alege variantele mai ieftine sau marcile proprii ale hiperrmarketului respectiv. Atentie la data de expirare! In timp, aroma condimentelor se poate schimba/pierde. Poti alege, de asemenea, sa cumperi condimente vrac. Poti alege , astfel, cantitatea dorita si vei iesi mai ieftin!

Orice om are posibilitatea sa castige mai multi bani si chiar sa devina bogat. De unde deducem asta? Din cifre. In 2016, de exemplu, 78% dintre milionarii planetei proveneau din familii sarace sau cu venituri medii! Asta inseamna ca, in teorie, si tu poti deveni bogat/a. Intrebarile de start sunt altele: faci ceva pentru a-ti imbunatati situatia financiara? Sau , mai rau, actionezi pentru a deveni mai sarac/a?

Zece fenomene care ne impiedica sa devenim bogati:

1. Deciziile tale sunt influentate de aspect. Oamenii au tendinta de a evalua aceeasi situatie diferit in functie de mediu. Acest fenomen a fost dovedit printr-un experiment pus in practica de cativa cercetatori de la American Psychological Association. Mai multe persoane au fost rugate sa evalueze produse care erau amplasate in doua zone, una cu parchet laminat si alta cu mocheta. Respondentii care paseau pe covor au oferit acelorasi produse un feedback mai bun. Altfel spus, de exemplu, atunci cand alegi un loc de munca, s-ar putea sa accepti unul cu un birou frumos in detrimentul altuia care iti ofera o oportunitate mai buna de evolutie in cariera. Concluzie? Pentru a lua decizii care sa-ti sporeasca succesul financiar, incearca sa ignori elementele vizuale neimportante.

O multime de strategii de economisire se bazeaza pe refuzul de a cumpara lucruri scumpe. Totusi, exista articole piperate ca pret pe care nu ar trebui sa le eviti, deoarece sanatatea ta depinde de calitatea acestora.

Am facut o lista cu achizitii scumpe pe care ar trebui sa le faci, chiar si atunci cand incerci sa economisesti:

1. Incaltaminte. Nu sunt suficient de bogat pentru a cumpara lucruri ieftine, spunea Rothschild. Este mai bine sa porti o pereche de pantofi scumpi decat doua perechi de pantofi ieftini, care sunt confectionati din materiale ieftine si nesanatoase. Intr-o saptamana, s-ar putea sa ai probleme cu talpile si nu numai. Ca sa nu mai vorbim ca incaltamintea ieftina se poate rupe rapid. Pe langa sanatatea picioarelor, pantofii de calitate iti vor asigura un aspect respectabil.

Sa faci economii nu e deloc usor, mai ales daca iti place sa cheltuiesti repede si pe lucruri nu intotdeauna necesare. Cu putin efort si organizare, poti, insa, pune bani deoparte, chiar daca nu esti cel mai chibzuit om de pe pamant. Exista 3 metode de economisire care, aplicate corect, nu dau gres!

Cum sa faci economii:

Economiseste in etape. Aceasta metoda se intinde pe parcursul unui an(52 saptamani). Algoritmul e simplu: pune in fiecare saptamana deoparte o suma putin mai mare. Incepi, sa zicem, in prima saptamana a anului cu 5 lei. A doua saptamana, regula spune sa pui 10 lei. A treia saptamana, 15 lei si tot asa, pana in ultima saptamana a anului, cand ar trebui sa pui deoparte 260 lei. Daca respecti metoda, vei ajunge la o economie anuala de 6890 lei! Nu e rau deloc, asa-i? Daca ti se pare dificil sa actionezi in fiecare saptamana, aplica metoda lunar.

Exista vreun roman care nu a auzit despre pasiunea germanilor de a economisi? Credem ca nu. Totusi, modelul de succes al nemtilor este putin cunoscut si mai putin pus in practica. Cum reusesc locuitorii acestei tari sa stranga bani frumosi? Vezi in cele ce urmeaza.

Strategii financiare populare in Germania. Economiile sunt sigure!

Ingrijeste-ti garderoba si nu alerga dupa produse noi! Germanii au tentinta de a purta articolele vestimentare cu multa atentie. Astfel, hainele ce nu le vor mai fi necesare vor deveni utile pentru altcineva. Pe langa magazinele second-hand, nemtii au locuri speciale in care se cumpara/schimba articole la preturi foarte mici. Chiar si oamenii instariti cumpara lucruri folosite in detrimentul celor noi! Astfel, economiile cresc, iar mediul are mai putin de suferit!

Cheltuielile spontane, impulsive, inutile sunt cele care fac cel mai rau bugetului, de obicei. Pentru a evita un astfel de comportament, ti-am pregatit o lista de situatii comune, care provoaca pagube importante in buzunarele si in portofelele multor oameni de pe intreg Mapamondul.

De ce se risipesc banii tai mai repede decat te astepti?

1. Cumperi nimicuri. Stai la coada si iti sare in ochi nu-stiu-ce nimic. Evita sa il mai cumperi. Aceste cumparaturi ce par mici provoaca gauri bugetare semnificative. Pentru a evita sa mai faci asta ar trebui sa:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un consultant financiar este o persoana care se ocupa cu realizarea unor planuri financiare pentru pensii sau...
Planificarea bugetului lunar al familiei va poate ajuta sa tineti sub control cheltuielile si sa economisiti bani. ...
Viena este o locatie turistica destul de costisitoare, insa exista o serie de locuri unde puteti manca,...
Multi oameni isi doresc sa devina stabili din punct de vedere financiar, insa nu stiu cum sa...
Iata cum puteti sa economisiti bani, fara a face sacrificii prea mari si fara a renunta la...
Cheltuielile prea mari pentru utilitati pot avea un anumit impact, pe termen lung, asupra bugetului familiei dumneavoastra. ...