Afla cum se diagnosticheaza leucemia?

Afla cum se diagnosticheaza leucemia?

Leucemia este o boala foarte grava, care poate afecta pe oricine.

Este cauzata de un tip de celule cancerigene, care ataca globulele albe din sange. Acest lucru incepe cu producerea de cantitati anormal de mari de globule albe, in organism, care au rolul de a lupta impotriva organismelor straine, ce invadeaza corpul uman.

Daca globulele albe din sange nu se dezvolta normal, acest lucru duce la lipsa lor de energie in lupta impotriva bacteriilor, avand ca rezultat slabirea sistemului imunitar si implicit existenta unui numar prea mare de globule albe, care se ingramadesc in maduva osoasa, pana cand nu mai exista spatiu suficient pentru alte globule.

Exista doua tipuri de leucemie: acuta si cronica. Leucemia acuta poate fi depistata repede, insa cea cronica se manifesta in timp.

Nu exista un tratament pentru aceasta boala letala, insa cercetarile in acest sens continua. Leucemia produce milioane de victime anual, efectele sale fiind mai devastatoare, decat ale celorlalte tipuri de cancer. Mai mult, ea poate cauza si alte tipuri de cancer, cum ar fi cel ovarian, de stomac sau de prostata. Infectia porneste din maduva osoasa si are ca rezultat scaderea producerii de globule rosii, lucru ce afecteaza circulatia sanguina.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Leucemia este o boala a celulelor sangelui care, din nefericire, inca nu are un tratament care sa-i...
Citeste prospectul medicamentului Dacogen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Dacogen este utilizat...
Invata care sunt semnele diabetului, ce teste se fac si cand trebuie sa mergi la doctor. Simptomele...