Citrice, lamaie coaja toxica

Lista articolelor despre citrice si lamaie coaja toxica pe AflaCum.ro

Articole despre citrice si lamaie coaja toxica

Citeste cele mai noi articole despre citrice si lamaie coaja toxica publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre citrice si lamaie coaja toxica, pe AflaCum.ro!

Multe gospodine din Romania obisnuiesc sa rada coaja de portocala sau de lamaie pentru a o folosi la prajituri. E drept castiga la capitolul aroma, insa nu si la capitolul sanatate. S-a dovedit ca in coaja citricelor se regasesc substante toxice! Si nu, nu vorbim despre un fenomen natural.

Portocalele, lamaile, mandarinele si celelalte citrice strabat drum lung pana sa junga pe tarabe. E nevoie de timp, asadar, iar fructele s-ar putea strica, in tot acest interval...Pentru a evita alterarea, cei care le transporta injecteaza fructele cu anumite substante. Din fericire, aceste substante nu afecteaza fructul. In schimb, otravesc coaja fructului. Un grup de cercetători de la Universitatea din Wageningen – Olanda, in colaborare cu profesori din cadrul Universitatii Dunarea de Jos – Galati au descoperit care sunt substantele periculoase din coaja citricelor:

1. E 230 Difenilfenol - conservant artificial. Vorbim despre un pesticid care nu permite dezvoltarea mucegaiurilor pe coaja fructelor. Doza maxima admisa prin lege este de 0,1 mg/kg corp. In concentratii mari, aceasta substanta poateprovoca sangerari interne.

Pomelo este un citric aparte, mai ales datorita marimii si gustului, cel din urma fiind parca o combinatie de grepfrut si portocala. Insa nu doar gustul il recomanda pe cel mai mare dintre citrice, ci si beneficiile pentru sanatate, datorita continutului sau bogat de vitamina C, fibre si potasiu.

Cum deosebesti pomelo de alte citrice si unde il gasesti? Nu ai cum sa confunzi un pomelo cu alt fruct din categoria sa. Este cel mai mare citric!Are intre 10-50 de centimetri, dar majoritatea fructelor (lemon pomelo – specia importata la noi) au intre 12-25 cm si 1,5-2 kilograme. Culoarea cojii este galben verzuie, iar fructul e galben. Se gaseste in hipermarketuri

De ce e bine sa mananci pomelo:

Lamaile nu reprezinta doar fructe citrice excelente pentru o limonada racoritoare, asa cum multi au tentatia sa creada. Aceste  fructe minunate se folosesc in scopuri la care, cel mai probabil, nu te gandesti!

Benefice pentru sanatate si pentru frumusete, lamaile mai pot fi folosite si in alte scopuri, deoarece sunt in totalitate naturale si nu contin chimicale sau aditivi. Cu alte cuvinte, lamaia devine multifunctionala. Sa vedem la ce o mai poti folosi:

1. Indeparteaza pesticidele. Legumele si fructele destinate comercializarii iti pot afecta sanatatea, din cauza pesticidelor cu care sunt tratate. Nu  este suficient sa le speli doar cu apa pentru a indeparta pesticidele si substantele periculoase. Aici intervin lamaile:

Despre portocalele rosii sicilienii spun ca este important sa le includem in meniul zilnic daca vrem sa tinem doctorul la distanta.

Portocalele rosii din Sicilia sunt cele mai recomandate din trei motive: contin o substanta numita antocian care da culoarea rosie a citricelor, sunt bogate in vitamina C si contin multe fibre benefice pentru organism. In timp ce antocianul din portocale distruge radicalii liberi, dozele ridicate de vitamina C scad riscul de a contacta cancer.

Pentru a demonstra eficienta consumului de portocale rosii, cercetatorii italieni au facut un experiment pe oamenii de varsta a treia pe parcursul a doua luni. De-a lungul proiectului, voluntarilor li s-a dat sa bea zilnic cate o cana de suc stors de portocale rosii. La finalul experimentului s-a constatat o imbunatatire a starii de sanatate in randul persoanelor care au luat parte la experiment.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.