Competenta, incredere

Lista articolelor despre competenta si incredere pe AflaCum.ro

Articole despre competenta si incredere

Citeste cele mai noi articole despre competenta si incredere publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre competenta si incredere, pe AflaCum.ro!

Stima de sine reprezinta o trasatura de personalitate in raport cu valoarea pe care un individ o atribuie persoanei sale, fiind de mai multe tipuri: inalta, scazuta, bazata pe sentimentul de competenta sau sub forma de auto-valorizare. Iata cum puteti ajuta o persoana cu stima de sine scazuta:

Daca aveti un prieten aflat in aceasta situatie, incercati sa empatizati cat mai mult cu acesta, ascultandu-i problemele si vorbindu-i din inima, pentru a-l putea face sa depaseasca aceasta stare emotionala temporara.

Evitati sa-i spuneti unei persoane cu stima de sine scazuta cum sa gandeasca, deoarece riscati s-o indepartati. In schimb, incercati s-o sustineti si sa o incurajati sa se respecte mai mult pe sine, pentru ceea ce este, oferindu-i modelul vostru de viata.

Increderea se construieste in timp, mai ales pe baza experientelor reciproce. Uneori, nu-ti ajunge o viata sa cunosti cu adevarat un om. Totusi, cand o persoana intra in viata ta, o poti verifica, pentru inceput, analizandu-i limbajul corpului. Daca respectiva persoana nu a invatat sa disimuleze absolut orice traire, miscarile sale vor trada.

Indiferent de conversatie, oamenii nu pot controla mereu mesajele pe care le transmit corpurile lor. Intelegerea elementelor de baza ale limbajului corporal te pot ajuta sa identifici o persoana rau-intentionata(mincinos/oasa, spre exemplu). Este esential sa poti distinge intre timiditate si rea-intentie, atunci cand citesti limbajul corpului unui interlocutor. Iata cateva limbaje corporale care iti vor arata ca nu trebuie sa ai incredere in persoana respectiva:

Evita contactul vizual sau isi freaca ochii. Miscarea ochilor nu indica intotdeauna faptul ca o persoana minte. Daca observi, insa, ca respectivul/a evita in mod constant contactul vizual, ridicand privirea ba spre stanga , ba spre dreapta, e semn ca nu spune adevarul! Nu confunda, in schimb, privirea lasata cu cea axata in sus(stanga, dreapta)! Oamenii privesc, de obicei, in jos atunci cand incearca sa-si aminteasca ceva. Poti verifica, punanad intrebari despre subiect si cerandu-i sa inverseze povestea. Cei mai multi oameni sunt constienti de aceasta tehnica si incearca sa evite contactul vizual, in primul rand. De exemplu, cei mai experimentati jucatori de poker isi freaca ochii in timpul jocului, pentru a crea miscari naturale. Contactul vizual sanatos se muta in diferite directii in timpul unei conversatii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.