Comportamente

Lista articolelor despre comportamente pe AflaCum.ro

Articole despre comportamente

Citeste cele mai noi articole despre comportamente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre comportamente, pe AflaCum.ro!

Mergi in concediu intr-o zona exotica? Sau poate esti la mare , la munte? Oriunde te-ai afla exista pericole carora nu le acorzi atentie nici dupa ce primesti avertismente. Te gandesti ca tie nu ti se poate intampla nimic rau! Totusi, trebuie sa fii pregatit/a pentru orice, sa stii cum sa supravietuiesti in situatii extreme. Iata cateva sfaturi in acest sens.

1. Cum sa supravietuiesti daca ramai cu masina suspendata pe marginea unei rape:

- nu efectua miscari rapide decat daca masina ruleaza deja de pe stanca. Este mai bine sa respiri profund si sa planifici scaparea;

Comportamentul uman se schimba in functie de prezenta celorlalti. Fenomenul nu e mereu un efect al gandirii constiente. Oamenii de stiinta au descoperit mecanisme ascunse care, practic, controleaza ceea ce facem si ceea ce spunem. Iata de ce comportamentul nostru variaza in functie de oamenii din jurul nostru si ce determina schimbarile comportamentale.

De ce te comporti mai frumos cu persoanele straine decat cu apropiatii:

- increderea ca persoanele apropiate te pot accepta asa cum esti. Daca te afli printre persoane mai putin aproapiate(la birou, sa zicem), te comporti politicos, civilizat pentru ca vrei sa pari o persoana amabila, educata, fara cusur. De multe ori, cand te intorci acasa, iti versi nervi pe cei dragi, asa cum spun romanii. De ce o faci? Pentru ca ai fost destul nenatural la job. Acum te simti confortabil si nu te sfiesti sa arati si partea ta negativa. Nu uita! Cu cat ne apropiem de cineva si cu cat avem mai multa incredere, cu atat simtim ca putem forta limitele acestei relatii. Este un comportament natural, dar deloc sanatos, mai ales pe termen lung!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.