Conduita masa, maniere

Lista articolelor despre conduita masa si maniere pe AflaCum.ro

Articole despre conduita masa si maniere

Citeste cele mai noi articole despre conduita masa si maniere publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre conduita masa si maniere, pe AflaCum.ro!

Orice om merge, macar din cand in cand, la restaurant, acolo unde trebuie sa isi etaleze bunele maniere. Exista reguli de conduita foarte cunoscute, precum sa nu tii coatele pe masa, sa tii cutitul in mana dreapta sau sa nu vorbesti cu gura plina. Exista, de asemenea, norme comportamentale mai putin discutate, dar care, aplicate gresit, iti pot afecta reputatia. Azi vom vorbi despre acele reguli de conduita la masa care se cer in cazul reprezentantelor sexului frumos; altele decat cele cvasicunoscute.

Conduita la masa. Reguli pentru doamne si domnisoare:

1. Puiul poate fi mancat cu mana. Eticheta spune ca ca ar trebui sa mancam carnea de pasare cu tacamuri, daca ne aflam intr-un mediu oficial. Totusi, exista anumite exceptii: unele restaurante ofera boluri pentru clatirea mainilor. Ce inseamna asta? Ca se incurajeaza mancarea puiului cu mainile. Evident, dupa masa, iti vei clati degetele in castronul cu apa si lamaie, apoi te vei sterge cu servetul de masa.

Abilitatea de a vorbi cand, cum si cat e necesar este benefica atat in viata privata cat si in cea profesionala. Totusi, pana si cei mai politicosi oameni au, uneori, comportamente care pot provoca neplaceri celorlalti. Spre exemplu, exista anumite curiozitati care se transforma in intrebari, pe care chiar si persoanele manierate le adreseaza inconstient oamenilor necunoscuti, provocand disconfort si chiar dorinta de izolare.

Iata un set de intrebari de evitat in conversatia cu o persoana pe care abia ai intalnit-o:

ESTE MAMA TA? Daca nu cunosti tipul relatiei in care se afla oamenii din fata ta, nu incerca sa ghicesti, alegand o varianta ce ti se pare optima. E posibil sa deranjezi cu aceasta curiozitate.
Evita, asadar, intrebari de genul: Este mama ta / sora / fratele / fiul? , Sunteti rude?

Societatea impune reguli de comportament. Fara acestea, evolutia umana ar fi imposibila. Unele dintre aceste dovezi de buna crestere s-au implementat in societate, desi nu dezvaluie neaparat un comportament etic.

Astazi o sa abordam doua expresii extrem de uzuale pe care oamenii le folosesc in scopul de a parea educati, manierati.

POFTA BUNA!

Regulile de conduita sunt, in general, destul de simple si cunoscute de majoritatea oamenilor cu o minima educatie. Cu toate acestea, nu e gresit sa ne amintim de ele, din cand in cand; mai ales de cele pe care tindem sa le neglijam.

1. Uscarea umbrelei. Poate cei foarte tineri nu stiu, dar umbrela nu se deschide in interior. Uscarea se face, conform regulilor de conduita, intr-un suport pentru umbrele.

2. Deplasarea in cuplu pe strada. Barbatul nu cara niciodata geanta de umar a partenerei. 

Comportamentul adecvat in societate iti va aduce intotdeauna o eticheta buna. Felul in care servesti masa, spre exemplu, cand esti alaturi de colegii de munca, alaturi de prieteni sau de iubita arata nivelul de educatie si mai ales de autoeducatie pe care il detii.

Oriunde te-ai afla in socieate, este bine sa te comporti cu moderatie. Astfel, vei reusi sa faci o impresie buna, indiferent de contextul in care te regasesti. Iata cateva reguli de conduita:

IN RESTAURANT