Congestie nazala, medicamente

Lista articolelor despre congestie nazala si medicamente pe AflaCum.ro

Articole despre congestie nazala si medicamente

Citeste cele mai noi articole despre congestie nazala si medicamente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre congestie nazala si medicamente, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Pseudoephedrine si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Congestie nazala datorata virozelor, afectiunilor respiratorii alergice sau comune. Sinuzita, rinosinuzita.

Compozitie: 1 comprimat contine: Pseudoefedrina clorhidrat 30 mg; Excipienti q.s.

Congestia nazala, popular cunoscuta ca nas infundat, apare atunci cand tesuturile nazale si adiacente si vasele de sange devin inflamate cu exces de lichid si provoaca senzatia de nas infundat, respiratia devenind anevoioasa sau chiar imposibila pe nas. Se intampla, de obicei, cand racim. Exista, din fericire, metode simple pentru a imbunatati starea generala de bine fara a apela neaparat la medicamente.

Cum sa tratezi congestia nazala. 5 moduri rapide de a scapa de nasul infundat:

1. Dormi intr-o parte. Un nas infundat inseamna ca exista o multime de mucus blocat in sinusuri care impiedica respiratia corecta. Prin urmare, este important sa iti capul ridicat in timpul noptii, adaugand o a doua perna. De asemenea, dormi intr-o parte nu pe spate. Astfel, nasul va avea o sansa mult mai mare de a se scurge singur in timpul noptii, in loc sa acumuleze si mai mult mucus.

In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea, dotand-o cu tot ce trebuie, altii au minimum de medicamente, pentru raceala si mici accidente. Indiferent in ce categorie te afli, trebuie sa stii ca medicamentele se pastreaza dupa anumite reguli.

Iata o lista de greseli comune pe care oamenii le fac in privinta trusei de prim ajutor:

1. Incalci conditiile de depozitare. Toate pastilele isi pierd efectul, in conditii de umiditate crescuta. Nu le pastra, asadar, in baie, chiar daca ai acolo un dulap. Bucataria nu este, de asemenea, un loc propice pentru depozitarea medicamentelor. Fluctuatiile de temperatura si umiditatea constanta influenteaza negativ calitatea medicamentelor. Cel mai bine ar fi sa depozitezi medicamentele in dormitor sau in camera de zi(living).

Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat, iar efectele secundare sa fie cat mai mici. Spre exemplu, trebuie sa stii ca un anumit fruct nu se consuma in timpul medicatiei, deoarece taie sau creste efectul medicamentelor si iti poate pune sanatatea in pericol.

De ce sa nu mananci grapefruit in perioada in care iei medicamente. Acest citric opreste actiunea anumitor medicamente si le impiedica sa se descompuna in ficat si intestine. Potrivit cercetatorilor, sunt medicamente care interactioneaza cu acest fruct.

 

Citeste si: Cum sa-ti protejezi MEMORIA. 10 medicamente de EVITAT

 

Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de intrebare la care n-o sa gasesti niciodata un raspuns complet. Da, tratamentele nu sunt ideale, insa reprezinta singura cale stiintifica in lupta contra bolilor. Din pacate, de cele mai multe ori, medicamentele au efecte secundare care pot afecta sanatatea.

Nu stim daca responsabilii din industria medicamentelor ar putea crea sau vor sa creeze pilule fara efecte secundare. Sunt multe scenarii pe baza acestui subiect, iar tema articolului nostru e alta. Ce stim cu exactitate este ca unele dintre medicamente provoaca efecte grave, precum caderea parului, pierderea poftei de mancare sau insomnie.

Astazi, iti prezentam o lista de 10 medicamente care pot avea repercusiuni grave asupra memoriei. Topul este intocmit pe baza unor expereinte traite de persoane care au folosit respectivele medicamente si nu reprezinta un adevar stiintific. Pentru orice problema legata de medicamentele tale, contacteaza imediat medicul!

Congestia nazala (nasul infundat) este o afectiune comuna, care se manifesta prin umplerea tesuturilor nazale cu lichide si care poate fi insotita de congestia sinusurilor si eliminare de mucus.

Nasul infundat poate fi fi tratat cu usurinta, cu ajutorul unui spray nazal cu solutie salina (apa cu sare). Iata cum se prepara solutia salina:

Lucruri necesare:
• Sare de mare sau sare de masa;
• Un recipient cu spray mic (30-60 ml).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Congestia nazala in termeni simpli este cunoscuta ca „nas infundat”. Acest lucru se intampla atunci cand se...
Sportivilor li se intampla in mod frecvent sa-si rupa degetele, insa acest lucru se poate intampla oricui,...
De multe ori parintii au de-a face cu incapatanarea copiilor, atunci cand trebuie sa le administreze medicamente,...
Daca ai obiceiul sa te tratezi cu medicamente solubile este momentul sa stii cum iti pot afecta...
Piscaturilde de purici pot fi foarte deranjante, deoarece cauzeaza mancarimi si o senzatie de disconfort. Exista, insa,...
Coastele rupte sau fracturate sunt rezultatul unei traume in zona pieptului, cum ar fi o lovitura, o...