Congestie nazala, nas infundat

Lista articolelor despre congestie nazala si nas infundat pe AflaCum.ro

Articole despre congestie nazala si nas infundat

Citeste cele mai noi articole despre congestie nazala si nas infundat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre congestie nazala si nas infundat, pe AflaCum.ro!

Congestia nazala, popular cunoscuta ca nas infundat, apare atunci cand tesuturile nazale si adiacente si vasele de sange devin inflamate cu exces de lichid si provoaca senzatia de nas infundat, respiratia devenind anevoioasa sau chiar imposibila pe nas. Se intampla, de obicei, cand racim. Exista, din fericire, metode simple pentru a imbunatati starea generala de bine fara a apela neaparat la medicamente.

Cum sa tratezi congestia nazala. 5 moduri rapide de a scapa de nasul infundat:

1. Dormi intr-o parte. Un nas infundat inseamna ca exista o multime de mucus blocat in sinusuri care impiedica respiratia corecta. Prin urmare, este important sa iti capul ridicat in timpul noptii, adaugand o a doua perna. De asemenea, dormi intr-o parte nu pe spate. Astfel, nasul va avea o sansa mult mai mare de a se scurge singur in timpul noptii, in loc sa acumuleze si mai mult mucus.

Congestia nazala (nasul infundat) este o afectiune comuna, care se manifesta prin umplerea tesuturilor nazale cu lichide si care poate fi insotita de congestia sinusurilor si eliminare de mucus.

Nasul infundat poate fi fi tratat cu usurinta, cu ajutorul unui spray nazal cu solutie salina (apa cu sare). Iata cum se prepara solutia salina:

Lucruri necesare:
• Sare de mare sau sare de masa;
• Un recipient cu spray mic (30-60 ml).

Congestia nazala in termeni simpli este cunoscuta ca „nas infundat”. Acest lucru se intampla atunci cand se inflameaza cavitatea nazala, ceea ce duce la o acumulare de mucus. Ca urmare , devine dificil sa respiri normal. Acesta este un simptom frecvent asociat cu raceala, gripa si reactiile alergice.

Congestia nazala poate fi mai mult decat enervanta. Este important sa se trateze imediat pentru ca poate cauza alte probleme, cum ar fi: infectii ale urechii, somn agitat si altele. Aceasta problema frecventa poate fi tratata cu usurinta prin folosirea unor ingrediente din bucatarie.

Utilizati oricare din aceste remedii, dupa cum este necesar, pentru a calma disconfortul pana cand va reveniti complet.

Multi romani cu probleme mai mici sau mai mari de respiratie folosesc un spray nazal. E o solutie usoara si eficienta, dar care, pe termen lung, chiar si mediu, provoaca dependenta. Ca sa nu ajungi in aceasta situatie, te invatam cum sa previi si sa combati dependenta de spray-uri nazale!

Cum sa previi dependenta de spray-urile nazale:

- foloseste-l rar , chiar daca narile se infunda mai des. Mai bine respiri pe gura decat sa apelezi frecvent la spray-ul nazal;

In sezonul rece, afectiunile respiratorii apar cand ti-e lumea mai draga, mai ales in cazul copiilor care sunt mai sensibili la mediul extern. Ce faci atunci cand cel mic e racit si are nasul infundat? Te ajutam cu cateva sfaturi in randurile de mai jos.

1. Invata-l sa foloseasca batista. Cu cat invata mai devreme sa folsoeasca batista, cu atat mai bine pentru respiratia sa. E un obicei sanatos de a elimina secretiile nazale. Altfel, tendinta de a le trage inapoi, va fi din ce in ce mai prezenta.

2. Aspirator nazal. Procedura e greoaie, dar sanatoasa. Copilul nu simte durere, desi senzatia nu e neaprat placuta. Exista aspiratoare manuale sau electrice. Le poti cumpara din farmacie sau le poti comanda online.

In sezonul rece racelile rebele ne dau batai de cap, iar una dintre probleme este nasul infundat.

Daca vrei sa scapi rapid de noptile nedormite, este recomandat sa recurgi la cateva remedii pentru desfundarea nasului.

Bea lichide multe. O supa de pui calda si ceaiuri de plante cu lamaie sunt intotdeauna de folos daca racelile de sezon nu iti dau pace. Poti incerca ceai de ghimbir, de cimbrisor sau de musetel ca sa iti decongestionezi caile nazale.

Picura in apa de baie ulei de pin. Uleiurile volatile de pin, de eucalipt sau de brad au un rol important in desfundarea nasului. Atunci cand faci baie, picura in
cada 2-3 picaturi de ulei de pin si respiratia va reveni.

Foloseste sare de mare. De asemenea, sarea de mare aspirata pe nas este un remediu eficient pentru cei care vor sa scape de gripa fara sa recurga la medicamente.

Bea apa cu otet de mere. Consuma zilnic 4 pahare de apa cu 2 lingurile de otet de mere.

Foloseste ulei de mustar ca si decongestionant nazal.

Mananca citrice. Portocalele, mandarinele si grapefruit-ul sunt indicate iarna deoarece vitamina C intareste sistemul imunitar.

Mesteca frunze de busuioc. In fiecare dimineata si seara mesteca frunze de busuioc pe stomacul gol si inainte de culcare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa