Congestie nazala, solutie salina

Lista articolelor despre congestie nazala si solutie salina pe AflaCum.ro

Articole despre congestie nazala si solutie salina

Citeste cele mai noi articole despre congestie nazala si solutie salina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre congestie nazala si solutie salina, pe AflaCum.ro!

Congestia nazala (nasul infundat) este o afectiune comuna, care se manifesta prin umplerea tesuturilor nazale cu lichide si care poate fi insotita de congestia sinusurilor si eliminare de mucus.

Nasul infundat poate fi fi tratat cu usurinta, cu ajutorul unui spray nazal cu solutie salina (apa cu sare). Iata cum se prepara solutia salina:

Lucruri necesare:
• Sare de mare sau sare de masa;
• Un recipient cu spray mic (30-60 ml).

Congestia nazala, popular cunoscuta ca nas infundat, apare atunci cand tesuturile nazale si adiacente si vasele de sange devin inflamate cu exces de lichid si provoaca senzatia de nas infundat, respiratia devenind anevoioasa sau chiar imposibila pe nas. Se intampla, de obicei, cand racim. Exista, din fericire, metode simple pentru a imbunatati starea generala de bine fara a apela neaparat la medicamente.

Cum sa tratezi congestia nazala. 5 moduri rapide de a scapa de nasul infundat:

1. Dormi intr-o parte. Un nas infundat inseamna ca exista o multime de mucus blocat in sinusuri care impiedica respiratia corecta. Prin urmare, este important sa iti capul ridicat in timpul noptii, adaugand o a doua perna. De asemenea, dormi intr-o parte nu pe spate. Astfel, nasul va avea o sansa mult mai mare de a se scurge singur in timpul noptii, in loc sa acumuleze si mai mult mucus.

Congestia nazala in termeni simpli este cunoscuta ca „nas infundat”. Acest lucru se intampla atunci cand se inflameaza cavitatea nazala, ceea ce duce la o acumulare de mucus. Ca urmare , devine dificil sa respiri normal. Acesta este un simptom frecvent asociat cu raceala, gripa si reactiile alergice.

Congestia nazala poate fi mai mult decat enervanta. Este important sa se trateze imediat pentru ca poate cauza alte probleme, cum ar fi: infectii ale urechii, somn agitat si altele. Aceasta problema frecventa poate fi tratata cu usurinta prin folosirea unor ingrediente din bucatarie.

Utilizati oricare din aceste remedii, dupa cum este necesar, pentru a calma disconfortul pana cand va reveniti complet.

O buna igiena corporala cuprinde printre altele si curatarea urechilor de cerumen, o substanta naturala ce protejeaza ureche interna si timpanul de bacterii si alte corpuri straine.

Pentru a scapa de ceara din urechi, fara sa te lezezi, atunci cand s-a acumulat in exces, s-a intarit sau simti ca ti s-a diminuat auzul, trebuie sa apelezi la o metoda sigura, care nu doare si nu reprezinta un pericol pentru sanatate.

Exista patru metode sigure la indemana oricui pe care le poti aplica atunci cand este necesar.
Iata care sunt aceste solutii:

Solutie salina. Amesteca o lingura de sare intr-un pahar cu apa calda si las-o sa se dizolve. Imbiba intr-un tmapon de bumbac cateva picaturi de ureche si lasa solutia sa spele canalul urechii. Foloseste aceasta operatiune ori de cate ori este necesar.

Uleiul pentru bebelusi. Foloseste 2-3 picaturi din acest ulei mineral ca sa inmoi ceara din ureche simplu si rapid. Blocheaza deschiderea urechii cu o discheta uscata din bumbac si indeparteaz-o dupa cateva minute.

Uleiul de masline. Incalzeste putin ulei de masline si foloseste-l pentru a curata cerumenul din urechi si alte impuritati. Uleiul de masline curata urechea si o protejeaza de infectii deoarece are proprietati antibacteriene.

Citeste prospectul medicamentului Pseudoephedrine si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Congestie nazala datorata virozelor, afectiunilor respiratorii alergice sau comune. Sinuzita, rinosinuzita.

Compozitie: 1 comprimat contine: Pseudoefedrina clorhidrat 30 mg; Excipienti q.s.