Cununie

Lista articolelor despre cununie pe AflaCum.ro

Articole despre cununie

Citeste cele mai noi articole despre cununie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cununie, pe AflaCum.ro!

Mai multi politicieni propun in cadrul unui proiect de lege ca preotii sa oficieze cununia civila in biserica, inainte de slujba religioasa, scrie Gandul.info.

Proiectul, propus de catre senatorii si deputatii UDMR este sustinut de Biserica Ortodoxa din Romania. In aceste conditii, cei care se casatoresc nu mai sunt nevoiti sa mearga la Starea Civila in ziua nuntii deoarece tinerii insuratei pot semna in fata preotului adeverinta de casatorie.

Propunerea legislativa a fost deja inaintata de parlamentarii UDMR, ca si completare la Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila. Daca va fi aprobat proiectul legislativ, atat casatoria civila, cat si cea religioasa care este facultativa la ora actuala in tara noastra vor fi oficiate de preot intr-un lacas de cult.

Daca te pregatesti sa mergi la Starea Civila si inca nu stii ce decizie sa iei in privinta schimbarii numelui, o data cu semnarea actelor de casatorie au loc anumite schimbari.

In caz ca renunti la numele de fata si adopti numele sotului, trebuie sa stii ca urmeaza sa mai schimbi si alte acte in care sa specifici ca ti-ai schimbat numele si chiar adresa. Conform legislatiei din Romania ai mai multe posibilitati: ori renunti defintiv la numele de fata si treci pe numele sotului tau, ori iti pastrezi numele de familie, dar il porti alaturi de numele sotului tau, ori iti pastrezi numele de familie neschimbat, asa cum procedeaza adesea femeile de cariera si mai ales vedetele din tara noastra.

In timp ce schimbarea numelui de familie este o traditie in Romania, legea nu le obliga pe femei sa procedeze astfel, desi majoritatea domnisoarele au tendinta sa adopte numele sotului din motive diverse.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.