Cutii mot botez, taierea motului

Lista articolelor despre cutii mot botez si taierea motului pe AflaCum.ro

Articole despre cutii mot botez si taierea motului

Citeste cele mai noi articole despre cutii mot botez si taierea motului publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cutii mot botez si taierea motului, pe AflaCum.ro!

Primul eveniment major din viata unui copilas care a fost botezat este taierea motului pentru baieti, respectiv ruperea turtei in cazul fetelor. In timp ce botezul este un eveniment religios care se desfasoara la biserica, iar slujba este oficiata de un preot, la taierea motului lucrurile stau altfel, acesta fiind doar un obicei care se practica prin traditie in mai toate zonele din tara noastra.

Fie ca esti mama de baiat, fie ca esti mama de fata, daca vrei sa iei motul copilasului la varsta de un an, trebuie sa stii ce accesorii sa pregatesti pentru aceasta petrecere. Te poti consulta si cu nasa, care va indeplini ritualul de taiere a motului/rupere a turtei, dar in principiu, pentru a respecta traditia ai nevoie de urmatoarele lucruri:

- cutiuta pentru pastrarea suvitei de par. Aceasta poate fi realizata din lemn sau din material metalic. Cu siguranta ai cel putin una acasa de la botez,

Desi taierea motului la baieti, respectiv ruperea turtei la fete este doar un obicei din popor, majoritatea parintilor iau in serios aceasta traditie si ii intreaba pe cei care au trecut prin acest moment ce lucruri sunt necesare la taierea motului.

Daca nu ai discutat cu alti parinti de copii mai mari despre acest eveniment si vrei sa te consulti cu nasii copilului pentru pregatirile de petrecere, iti furnizam cateva detalii importante despre taierea motului.

Conform traditiei, taierea motului se organizeaza la un an sau la trei ani, dupa preferinte. Unii parinti prefera sa astepte pana la trei ani pentru ca cel mic sa fie constient de ceea ce se intampla in jurul lui.

Desi taierea motului nu este un obicei religios, ci o traditie din popor care marcheaza implinirea varstei de un an, nasa copilului trebuie sa stie din timp ce cumpara la mot.

O data cu implinirea varstei de un an, la baieti li se taie motul, iar la fete se rupe turta. Acest obicei se respecta in numai cateva regiuni ale tarii. Iata cum sa te pregatesti de taierea motului si ce sa cumperi pentru finutul tau daca esti nasa:

- alege un set de imbracaminte pentru ca, asa cum spune traditia, nasa imbraca copilul cu haine noi,

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.