Deodorant, igiena

Lista articolelor despre deodorant si igiena pe AflaCum.ro

Articole despre deodorant si igiena

Citeste cele mai noi articole despre deodorant si igiena publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre deodorant si igiena, pe AflaCum.ro!

Tinutele din timpul verii ne obliga sa pastram o igiena impecabila a subratului.

Iata cateva metode folositoare, in acest sens:

Faceti minim un dus pe zi, asigurandu-va ca indepartati toate rezidurile de deodorant si praf de la subrat.

Omul modern nu concepe viata fara igiena de rutina. E firesc intr-o societate dezvoltata! In genere, cei mai multi dintre noi, facem dimineata un dus, ne spalam pe dinti, aplicam un deodorant/antiperspirant, ne imbracam si plecam la birou. Din pacate, nu toate obisnuintele de igiena sunt sanatoase! De exemplu, deodorantul folosit zilnic poate face mai mult rau decat bine!

Ce se va intampla cu corpul tau dupa ce vei renunta la deodorant:

1. Aparatul reproducator va avea mai putin de suferit! Intotdeauna vei alege un deodorant care sa miroasa bine, sa fie pe placul tau si sa reziste macar cateva ore. Ceea ce, probabil, nu stiai este faptul ca ingredientele din care se face deodorantul sunt destul de daunatoare. De exemplu, ftalatii(ftalaltul este o sare/ester al acidului ftalic) care confera deodorantului calitatile de lunga durata pot perturba echilibrul hormonal si chiar pot crea dificultati de reproducere!

Probabil ca orice om  din societatea moderna se bazeaza pe deodorant pentru a preveni transpiratia si mirosul neplacut pe care aceasta il produce. Totusi, utilizarea incorecta si confuzia dintre deodorant si antiperspirant pot transforma produsul tau de ingrijire intr-unul inutil. Probabil ca ti s-a intamplat sa il folosesti, dar sa te trezesti ca degaji un miros nu tocmai placut. Iata de ce se intampla aceste fenomene. Nu sunt accidente deloc!

Obiceiuri zilnice care scad/distrug eficienta deodorantului:

Folosesti deodorant pe post de...antiperspirant. Deodorantul si antiperspirantul sunt doua produse complet diferite. Primul este un cosmetic destinat suprimarii si controlului mirosurilor neplacute pe care le poate declansa axila. Deodorantele sunt, de obicei, create pe baza de alcool si provoaca aciditatea pielii. Practic, transforma pielea intr-un mediu mai putin atractiv pentru bacterii. Antiperspirantele, in schimb, impiedica transpiratia. In anumite tari, sunt reglementate ca droguri, deoarece afecteaza o anumita functie corporala. Unele dintre ingredientele active folosite la fabricarea antiperspirantelor sunt sarurile de aluminiu, care blocheaza temporar porii sudoripari, reducand astfel cantitatea de transpiratie.

Pentru a fi sanatos, e necesar sa respecti cu strictete regulile de igiena! In caz contrar, efectele nu vor fi aceleasi. Pentru multe persoane, poate fi o surpriza faptul ca au gresit anumite reguli de baza toata viata lor! Am studiat cu atentie modul in care o persoana obisnuita respecta regulile de igiena si am scos la iveala cele mai frecvente greseli. Iti sugeram sa tii cont de aceasta lista si sa ai grija de tine in mod corespunzator!

Cele mai frecevente greseli de igiena:

1. Faci dus/baie prea des. Poate suna ciudat, dar spalarea corpului in mod frecvent este la fel de nociva precum igiena precara! Potrivit expertilor in boli infectioase de la Universitatea Columbia, prea multe dusuri provoaca uscarea si craparea pielii, ceea ce invita microbii in corp! Expertii recomanda sa faci dus maximum o data pe zi. In ceea ce priveste spalarea parului, e suficient sa o faci de maximum 2 ori pe saptamana, indiferent de grasimea scalpului. Daca , spre exemplu, ai pielea grasa si te speli pe cap frecvent nu vei face altceva decat sa provoci ingrasarea scalpului!

Deodorantul este folosit de majoritatea oamenilor ca un produs de igiena. Tine transpiratia sub control si nu te face de rusine cand ti-e lumea mai draga :) Putine persoane stiu, insa, ca deodorantul are si alte utilizari. Iata care sunt acestea.

Cum sa folosim deodorantul altfel decat clasic:

- indepartarea cosurilor – aplica deodorant pe cosuri/puncte negre. Acestea vor disparea in scurt timp;

Raceala sau gripa se pot instala in orice moment, cu predilectie in anotimpurile reci. Nu ne putem feri in totalitate de virusuri, care circula peste tot prin atmosfera si ne pot imbolnavi, insa putem fi preventivi. Igiena este esentiala, daca dorim sa reducem riscul de imbolnavire.

Exista obiecte pe care le folosim frecvent si care sunt o adevarata sursa de microbi, de virusuri. Tocmai de aceea e bine sa le curatam des pentru a reduce riscul de imboolnavire. Ce foloseste omul modern in mod frecvent? Evident ca este vorba despre telefonul mobil, de care putini oameni de despart pe parcursul unei zile.

Telefonul mobil. Nu e deloc greu sa cureti telefonul. Ai nevoie de o carpa din microfibre si putin spirt/substanta de curatat sticla. Daca ai timp si esti rabdator/oare, dezinfecteaza telefonul mobil de doua/trei ori pe zi. Virusurile vor fi astfel indepartate eficient.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pe langa asigurarea unei bune igiene orale, apa de gura poate avea si alte intrebuintari, dupa cum...
Este minunat sa arati intotdeauna bine. Totusi, este important de retinut ca hormonii te pot face sa...
Citeste prospectul medicamentului Optiserum si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Optiserum este...
Bio Fresh este o guma de mestecat recomandata pentru igiena danturii. Indicatii: Curata dintii. Previne cariile si...
Citeste prospectul medicamentului BIO FRESH - IGIENA CAVITATII BUCALE, drajeuri, spray si afla pentru ce este indicat...
Gelul Blephagel, 40 grame este destinat igienei zilnice a pleoapelor sensibile. Gel hipoalergenic pentru igiena pleoapelor si...