Deshidratare, rehidraatare orala

Lista articolelor despre deshidratare si rehidraatare orala pe AflaCum.ro

Articole despre deshidratare si rehidraatare orala

Citeste cele mai noi articole despre deshidratare si rehidraatare orala publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre deshidratare si rehidraatare orala, pe AflaCum.ro!

Deshidratarea apare atunci cand organismul pierde o cantitate de lichide mai mare, decat cea ingerata.

O buna hidratare este importanta pentru sanatatea intregului corp, deoarece celulele au nevoie de apa si oxigen, pentru a functiona in parametri normali.

Oricine poate suferi de deshidratare, insa riscul este mai mare in cazul bebelusilor, a copiilor mici, a adultilor in varsta, a persoanelor cu boli cronice, a atletilor de performanta si a oamenilor care traiesc la mare altitudine.

Hidratarea este esentiala pentru un organism sanatos. Corpul are nevoie de apa, deoarece este, in mare parte, apa! Substanta vietii reprezinta mai mult de jumatate din greutatea corporala la barbatii adulti (adica 60%) si putin peste jumatate la femei (50-55%). De asemenea, muschii si creierul sunt compuse aproximativ 75% din apa, sangele si rinichii – in jur de 81%, ficatul aproximativ 71%, oasele circa 22%, iar din tesutul adipos aproximativ 20% reprezinta apa.

O hidratare precara duce la probleme de sanatate, deoarece majoritatea organelor nu mai functioneaza la parametri optimi. Dar cum ne dam seama ca nu ne hidratam suficient?

1. Setea. In mod normal, organismul sanatos iti da un semnal clar ca nu ii oferi suficienta apa. Setea se instaleaza si nu ar trebui sa o ignori deloc. Bea, asadar, apa de cate ori ti-e sete. Vara, cand transpiri mai mult, senzatia de sete va fi mai frecventa.

Apa este esentiala pentru sanatate, fiind prezenta in organismul uman in proportie de 60%, iar efectele deshidratarii pot fi fatale.

Iata ce puteti face pentru a bea mai multa apa zilnic:  

Informati-va ce cantitate de apa trebuie sa consumati zilnic. Potrivit specialistilor, barbatii trebuie sa bea 3.7 litri de apa pe zi, iar femeile 2.7 litri, cu modificari in functie de statutul sanatatii, clima, altitudine si cantitatea de apa din alimente si alte bauturi.

Doua treimi din organismul uman este format din apa si o persoana nu poate supravietui fara apa mai mult de cateva zile.

Fiecare celula, organ si tesut din corp are nevoie de apa si aceasta joaca roluri importante cum ar fi:

• Ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor in organism;
• Lubrifiaza incheieturile si ochii;
• Regleaza temperatura corporala;
• Protejeaza tesuturile, cordonul spinal si incheieturile;
• Ajuta la eliminarea toxinelor din organism;
• Ajuta la o buna digestie;
• Controleaza aportul caloric;
• Pastreaza sanatatea si aspectul tanar al pielii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.