Empatie, empatic

Lista articolelor despre empatie si empatic pe AflaCum.ro

Articole despre empatie si empatic

Citeste cele mai noi articole despre empatie si empatic publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre empatie si empatic, pe AflaCum.ro!

Un empatic este acea persoana care simte trairile si emotiile celor din jur ca si cum ar fi ale sale. De aceea, oamenii apeleaza adesea la empatici pentru sfaturi si compasiune. Tine cont, insa, ca nu toti cei care acorda atentie problemelor altora sunt empatici. Exista cateva semne clare care iti vor dezvalui daca esti sau nu empatic. Unele chiar te vor surprinde!

Semne ca esti empatic. Cum sa faci fata situatiei:

Esti prea sensibil/a la sunete si zgomote. Sensibilitatea nu se limiteaza la emotii si sentimente. Ea isi face simtita prezenta si in cazul zgomotelor puternice sau in cazul mirosurilor pregnante! S-ar putea sa te trezesti enervat ca o persoana de langa tine asculta muzica tare sau vorbeste tare la telefon. Toate acestea iti pot crea emotii neasteptate.

Empatia reprezinta forma de intuire a realitatii prin identificare afectiva. Un empatic este cel care poate simti foarte bine trairile celor din jur, se poate pune in pielea celui de langa el, asa cum ne place noua, romanilor, sa spunem.

Din pacate, empatia nu e doar o calitate, ci si o mare povara. Sa preiei bagajul emotional al celui de langa tine, e tare dificil. Si asta din cauza energiilor negative, care il incarca si il obosesc peste masura pe empat. Una dintre metodele de a scapa de energiile negative ale oamenilor din jur este folosirea anumitor cristale. Iata care sunt acestea:

1. Pietrele violet. Cand energiile negativa te controleaza, trebuie sa contraataci: sa lasi energia benefica sa patrunda prin centrii energetici. Mintea functioneaza la un alt nivel, iar chakra Coroana se deschide. Pentru a avea succes, poti medita cu cristale violet(lepidolitul sau Mica Mov).

Compasiunea reprezinta capacitatea fiecarui individ de a simti parere de rau fata de suferintele cuiva. In dictionarul limbii romane, compasiunea este sinonima cu mila. In realitate, exista o diferenta importanta intre cele doua concepte. Compasiunea duce la un nivel superior empatia, reprezentand dorinta de a face bine fara a astepta un feedback pozitiv: faci bine si atat! In schimb, mila are o latura negativa: emotia de superioritate; sau altfel spus, ajuti pe cineva, punandu-te in locul sau, doar pentru a te bucura ca nu esti in pozitia respectiva.

Compasiunea te ajuta sa te conectezi cu ceilalti, sa repari relatii si sa mergi inainte, stimuland inteligenta emotionala si bunastarea. Compasiunea este, in fond, dorinta sincera ca toti oamenii sa fie eliberati de suferinta. Asadar, cand esti compasiv, vrei doar sa0i ajuti pe cei aflati in suferinta, fara sa cauti o recompensa.

Ce este compasiunea? Este acel sentiment prin care nu simti separarea, diferentele, ci simti ca suntem cu totii oameni, suntem cu totii conectati, fara ca unul sau altul sa fie mai prejos. Compasiunea nu poate fi simtita fara empatie, acel sentiment de legatura, care se dezvolta prin identificare afectiva. Odata ce recunosti caracterul comun al conditiei umane, vei trai compasiunea.

Consideratia fata de sentimentele celor din jur ajuta la rezolvarea conflictelor si la intarirea relatiilor interpersonale.

Iata cum puteti arata ca va pasa de sentimentele unei persoane:

Ascultati cu atentie ce va spun cei din jur, fara a le raspunde, a le da sfaturi sau a va da cu pararea pe loc. Empatizati mai intai cu persoana care isi deschide sufletul in fata voastra, deoarece doreste sa fie ascultata si inteleasa.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.