Orice gospodina/gospodar are in bucataria sa macar o punga de faina. Ii va folosi pentru diverse preparate, precum painea de casa, taiteii sau chiar prajitura preferata. Stim, insa, cum sa alegem faina potrivita nevoilor noastre? Pentru ca da, faina nu e toata la fel! Exista tipuri de faina, fiecare buna pentru un anumit preparat!
Codul de pe ambalajul fainii te ajuta sa iti dai seama ce ar trebui sa alegi. Exista faina 650, 550, 450 si 000. Ce reprezinta aceste cifre? Rafinarea fainii! Cu cat faina este mai rafinata, mai procesata, mai slaba din punct de vedere nutritiv, cu atat codul de trei cifre de pe pachet este mai mic (merge spre 000). Sa vedem ce spune fiecare cod in parte:
Faina 650.Vorbim despre cea mai putin rafinata faina de pe piata. Are un aspect mai inchis la culoare, dar si cel mai mare continut de proteine! Este foarte potrivita pentru produsele de panificatie(paine, pizza etc)