Gelozie

Lista articolelor despre gelozie pe AflaCum.ro

Articole despre gelozie

Citeste cele mai noi articole despre gelozie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gelozie, pe AflaCum.ro!

Gelozia e boala grea, spune, pe buna dreptate, o vorba din popor! Ea isi face aparitia in viata de cuplu, pe fondul lipsei de incredere, atat de sine, cat si in ceilalti. Daca esti o persoana extrem de geloasa, ar fi cazul sa iei masuri de combatere. Da! Gelozia poate fi controlata!

Gelozia - efect al neincrederii. Putina gelozie nu strica in nicio relatie, mai spun unele voci. Discutabil! Argumentul conform caruia doar asa arati ca iti pasa de celalalt nu sta in picioare sau poate fi demontat cu usurinta. E simplu. Poti demonstra ca iti pasa de cel de langa tine prin fapte pozitive, nu prin incercarea de a-i controla viata. E dificil sa faci asta, daca stai prost la capitolul incredere. Daca respectul de sine si increderea in propriile calitati sunt la un nivel foarte scazut, e firesc sa te indoiesti de aproape tot ce te inconjoara; e normal sa simti amenintari din exteriorul relatiei. Astfel, gelozia cauzata de neincredere se combina de cele mai multe ori cu o invidie incontrolabila. Uusor-usor, iti otravesti sufletul si imbolnavesti relatia.

Cum sa combati gelozia.

Gelozia este un sentiment obsedant ce are la origini suspiciunea ca persoana iubita nu este fidela. Traita pe termen scurt, gelozia poate fi benefica pentru cuplu, insa daca starea se perpetueaza,  atunci relatia va deveni un cosmar pentru ambii parteneri. Persoana geloasa va fi chinuita de scenarii negative, temeri, furie, deznadejde, in timp ce suspectul va suporta consecintele acestor trairi: scandal, control exagerat si chiar violenta fizica.

Gelozia creeaza stari foarte puternice, greu de tinut in frau. Cu toate acestea, poti incerca sa o controlezi sau macar sa ii diminuezi efectele.

Identifica sursa. Daca vrei sa rezolvi problema geloziei, trebuie sa identifici sursa acesteia. Reflecteaza, pune cap la cap anumite intamplari din viata ta, intreaba-te cum stai cu increderea de sine. Analizand trecutul, ai putea identifica sursa geloziei.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.