Top 10 superalimente care previn inflamatia in organism

Top 10 superalimente care previn inflamatia in organism

Inflamatia este modalitatea prin care sistemul imunitar lupta impotriva stimulilor daunatori, fiind de doua feluri: benefica, ce ajuta la vindecarea ranilor si a infectiilor si acuta sau cronica, ce poate dauna grav organismului.

Simptomele inflamatiei sunt: roseata si articulatiile umflate si dureroase, care isi pot pierde mobilitatea.

Exista o serie de probleme de sanatate relationate cu inflamatia, cum ar fi: acneea, astmul, sinuzita, arteroscleroza, artrita reumatoida si chiar cancerul.

Iata 10 superalimente care previn inflamatia in organism:

1. Uleiul de masline lupta impotriva inflamatiei din organmism datorita continutului de compusi benefici, prevenind totodata bolile de la nivelul articulatiilor si aparitia diabetului.

2. Ghimbirul contine un compus numit gingerol, care prezinta proprietati antiinflamatorii la nivel celular, fiind benefic in tratarea bolilor inflamatorii acute si cronice.

3. Turmericul este un condiment galben folosit in bucataria Indiana, ce previne inflamatia in organism, datorita ingredientului activ, numit curcumina- un antioxidant cu proprietati antiinflamatorii.

4. Usturoiul contine o serie de compusi pe baza de sulf cu rol terapeutic antiinflamator, ce previn inflamatia in organism.

5. Ciresele reduc nivelul inflamatiei din organism, daca sunt consumate in mod regulat, ca atare sau sub forma de suc proaspat stors.

6. Somonul este un peste de apa rece, bogat in acizi grasi omega 3, ce ajuta la reducerea inflamatiei.

7. Cartofii dulci, in special soiul violet, vindeca inflamatia din organism, datorita continutului ridicat de vitamina C si E si de alfa si betacaroten.

8. Spanacul previne si reduce inflamatia din organism, datorita continutului de antioxidanti si vitamia F.

9. Nucile sunt bogate in acizi grasi omega 3, ce reduc inflamatia din organism si previn boli cronice, precum cele de inima si artrita.

10. Afinele contin o serie de acizi, cu rol antiinflamator, ce permit nutrientilor importanti si proceselor chimice sa ajunga la celule. Consumate in mod regulat, aceste fructe reduc riscul aparitiei artritei si ajuta impotriva inflamatiei intestinale si a ulcerului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca v-ati ranit umarul practicand vreun sport sau muncind in gradina, puteti reduce inflamatia si minimaliza durerea...
Digestia este procesul de descompunere a alimentelor ingerate in componente simple, care pot fi absorbite de catre...
Metalele grele se formeaza in mod natural in scoarta teresta si se raspandesc in mediul inconjurator, din...