Beneficiile ghimbirului

Beneficiile ghimbirului

Ghimbirul este un condiment folosit in toate partile lumii, fiind un extraordinar remediu naturist si avand o serie de proprietati antiinflamatorii, antiseptice, antifungice, antispasmice, antibacteriene si antivirale.

Pentru a va bucura de beneficiile medicinale ale ghimbirului, il puteti folosi proaspat, sub forma de pudra, de suc sau de ulei.

Iata cateva dintre beneficiile ghimbirului:

1. Trateaza problemele de stomac, relaxand muschii gastrointestinali, prevenind flatulenta si balonarea si fiind benefic in tratarea diareei infectioase si a toxiinfectiei alimentare. Pentru a imbunatati digestia, consumati ghimbir dupa fiecare masa copioasa.

2. Previne raceala si gripa, intarind sistemul imunitar, datorita proprietatilor antivirale, antitoxice si antifungice. Consumati ghimbir de cateva ori pe zi, daca suferiti de raceala sau gripa si acesta va va detoxifia organismul, in mod natural, grabind procesul de vindecare. Puteti de asemenea sa faceti inhalatii cu aburi, de-asupra unei oale de ceai de ghimbir ( proaspat sau puda), pentru a va decongestiona caile nazale.

3. Trateaza starile de greata de dimineata, in cazul femeilor insarcinate, datorita continutului de vitamina B6. Ungeti o bucatica de ghimbir proaspat cu miere si mestecati-o, pentru a scapa de starile de greata. Daca nu va place gustul ghimbirului proaspat, puteti opta pentru suplimentele pe baza de ghimbir.

4. Reduce durerile cauzate de artrita, datorita proprietatilor antiinflamatorii. Aplicati o pasta calda de ghimbir si turmeric pe zona afectata, de doua ori pe zi si includeti ghimbir crud si gatit in alimentatia zilnica. De asemenea, puteti adauga cateva picaturi de ulei esential de ghimbir in apa din cada, pentru a scapa de durerile musculare si dela nivelul articulatiilor.

5. Previne cancerul ovarian, colorectal, de plamani, la san, de piele, de prostata si pancretic.

6. Reduce durerile menstruale, actionand ca un calmant, datorita proprietatilor antiinflamatorii. Femeile care au crampe puternice in timpul menstruatiei pot scapa de acestea consumand ghimbir sub forma de pudra sau de ceai.

7. Trateaza migrenele, datorita abilitatii de stopare a inflamarii vaselor de sange. Daca suferiti de migrena, ceaiul de ghimbir este cel mai bun remediu, deoarece acesta trateaza durerea acuta si impiedica aparitia starilor de ameteala si greata.  

8. Opreste tusea, deoarece este un analgezic si un calmant natural, usurand durerea si iritatia de la nivelul gatului. Ghimbirul proaspat sau sub forma de ceai reduce tusea cauzata de racelile comune si ajuta la eliminarea mucusului din plamani, ce poate cauza tuse.

9. Are grija de sanatatea inimii, reducand nivelul colesterolului, regland circulatia sanguina, impiedicand formarea cheagurilor de sange si prevenind bolile de inima. Datorita continutului ridicat de potasiu si mangan, ghimbirul este benefic pentru sanatatea intregului organism, protejand inima, vasele de sange si tractul urinar. Asadar este indicat sa includeti acest remediu naturist in alimentatia zilnica.

10. Tine sub control diabetul, scazand nivelul glicemiei si crescand eficacitatea insulinei si a altor medicamente folosite in tratarea acetsei boli. Medicii specialisti recomanda consumul de suc proaspat de ghimbir amestecat intr-un pahar cu apa calda, in fiecare dimineata, pe stomacul gol, pentru a regla glicemia.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

De-a lungul timpului, oamenii de stiinta au constatat ca exista anumite condimente si ierburi aromatice care combat...
Exista un remediu naturist, de origine germana, obtinut din usturoi, lamaie, ghimbir si apa, care trateaza infectiile...
Vrei sa cresti imunitatea pe cale naturala sau, pur si simplu, cauti o explozie de energie atunci...