Gradinarit, gradinarit greseli

Lista articolelor despre gradinarit si gradinarit greseli pe AflaCum.ro

Articole despre gradinarit si gradinarit greseli

Citeste cele mai noi articole despre gradinarit si gradinarit greseli publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gradinarit si gradinarit greseli, pe AflaCum.ro!

Gradinaritul este un domeniu cu reguli destul de clare, in care, insa, exista mereu ceva de invatat, oricat ai fi de experimentat. O demonstreaza inclusiv erorile comise de cei mai multi gospodari in propriile gradini. Ia aminte! S-ar putea sa te regasesti pe lista erorilor de mai jos.

Cele mai comune greseli de gradinarit:

Plantare la adancime nepotrivita. Este probabil cea mai frecventa greseala de gradinarit! Adancimea de plantare este extrem de importanta si trebuie respectata. La plantarea pomilor, de exemplu, groapa trebuie sa fie de 3 ori volumul radacinii. La fel si in cazul arbustilor.

Iarna, activitatile din gradina nu lipsesc, dar sunt mai putine. Tocmai de aceea in aceasta perioada e ideal sa iti faci planul pentru perioada primavara-toamna. Iata cum ar trebui sa arate agenda destinata gradinii tale pentru anul in curs.

1. Realizeaza schita gradinii

- gandeste-te cum vrei sa parcelezi gradina, unde si cum sa plantezi legumele si florile in nou an.

Gradina este un motiv de mandrie pentru orice gospodar care se respecta! Pentru a avea, insa, succes in cresterea plantelor, ai nevoie de pamant fertil si de unelte potrivite. Daca esti la inceput de drum in agricultura de gradina, astazi iti aratam cateva metode de intretinere a ustensilelor atat de importante in acest domeniu.

1. Curatarea uneltelor. Ai folosit sapa sau harletele? Nu uita sa le cureti de noroi, de seva sau de resturile vegetale cu un burete si apa calda cu sapun. Sterge-le, apoi, cu o carpa moale. La inceput si la final de sezon, unge partile metalice ale uneltelor cu un ulei lubrifiant. Daca nu faci asta, ustensilele vor rugini destul de repede.

2. Intretinerea manerelor. Manerele( cozile) din lemn se ung cu ulei de rapita, iar apoi se lustruiesc cu un strat de ceara. Astfel, vei evita deteriorarea manerelor(de obicei, se crapa).

Rosia este o planta indragostita de lumina si de caldura. In acelasi timp, este rezistenta la schimbari bruste de temperatura si la o vreme friguroasa.

Aceasta versatilitate a rosiilor poate fi folosita pentru a preveni inaltarea excesiva a rasadului.

Ce trebuie sa faci

Gradinaritul este o activitate minunata pentru copii, deoarece ii invata pe acestia sa fie practici si responsabili, intr-un mod distractiv.

Iata cum puteti sa va implicati copiii in activitatile de gradinarit:

Dati-le copiilor o portiune din gradina. Astfel vor fi responsabili pentru plantele ce vor creste acolo. Puteti incepe si cu un ghiveci sau cu un singur strat, daca considerati ca nu sunt pregatiti pentru o suprafata mai intinsa.

Gradinaritul poate fi un hobby plin de satisfactii, insa trebuie sa cunoasteti anumite aspecte ale acestuia, pentru a-l practica cu succes.

Iata cateva sfaturi practice in acest sens:

Alegerea unui tip de gradina

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa