Hacker, date furate hackeri

Lista articolelor despre hacker si date furate hackeri pe AflaCum.ro

Articole despre hacker si date furate hackeri

Citeste cele mai noi articole despre hacker si date furate hackeri publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre hacker si date furate hackeri, pe AflaCum.ro!

Hackerii pot accesa de la distanta orice computer, prin intermediul Internetului. Daca presupuneti ca sunteti victima unei invazii de acest gen, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va deconectati total de la Internet, sa cautati punctul de acces al hackerului in sistem si sa il inlaturati. Iata cum poate fi depistat accesarea de la distanta a computerului personal:

Invatati sa recunoasteti semnele unei accesari de la distanta a computerului personal, de catre un hacker. Acestea includ:

· Miscarea mouse-ului fara control;

Era noilor tehnologii are un impact pozitiv asupra vietii, dar aduce si diverse probleme. Escrocii si hackerii sunt la tot pasul si incearca prin diverse metode sa fure date personale si banii din conturile naivilor. De multe ori se intampla fara ca victima sa constientizeze.

Din fericire, exista semne care sa te avertizeze ca esti in lupa unui escroc. Iata care sunt acestea:

1. Bateria telefonului se consuma rapid. Daca nu ai provocat defectiunea telefonului(telefon scapat in apa, supraincalzire etc), iar dispozitivul nu e nici uzat din cauza vechimii, bateria ar trebui sa tina dupa standardele impuse de producator(le gasesti in cartea de instructiuni a telefonului mobil). Daca, peste noapte, bateria se consuma rapid, este posibil sa fi devenit tinta unui atac de tip hacker. Mai exact, un software rau intentionat si invizibil a fost instalat de catre hackerul respectiv in fundal. Astfel, bateria se consuma mult ma repede decat in mod obisnuit. Consecintele pot fi: o pierdere de date, utilizarea gresita a informatiilor personale si pierderi financiare.

Internetul este locul in care, multi dintre noi, discutam cu prietenii, dezvoltam site-uri, lucram, invatam lucruri noi si ne distram. Din pacate, popularizarea internetului a adus de la sine tot felul de escroci, care fac un scop din a pacali online. Pentru a te mentine in siguranta in timp ce navighezi pe internet, trebuie sa iei o serie de masuri. Fii atent/a la hackeri si la agresori cibernetici! Nu uita sa iti pastrezi in siguranta informatiile personale in mediul online!

Cum sa navighezi in siguranta pe internet. Metoda A. Identitatea nu se ofera oricum si oricui:

1. Atentie cui si cum oferi informatii personale! Cand te afli pe retelele de socializare (Facebook, Instagram, Tik Tok etc), adesea nici nu realizezi ca impartasesti prea multe informatii. Exista mai multe moduri in care schimbul de informatii personale te poate pune in pericol:

Unde exista internet, exista si posibilitatea ca telefonul tau sa fie piratat de catre hackeri. Nu s-a descoperit, inca, dispozitivul care sa fie 100% ferit de infractiunile informatice. Pentru a reduce potentialele riscuri, trebuie sa tii cont de aspectele pe care ti le prezentam mai jos.

Cum poate fi telefonul piratat:

- modalitatea cea mai simpla. Ti se ia telefonul cateva minute, perioada in care sunt instalate pe device aplicatii spion, cum ar fi Spy Phone App, Spyera sau Spyzie;

Telefonul este cea mai frecventa tinta pentru infractorii cibernetici. Aplicatiile din telefon pot fi , spre exemplu, usor accesate de catre hackeri. Trebuie sa stii ca folosirea unui program antivirus nu este suficienta pentru a impiedica hotii online sa iti fure datele personale!

Sfaturi de securitate care ii vor impiedica pe hackeri sa iti fure datele personale si banii:

Nu trimite bani cuiva care pretinde ca este prieten sau membru al familiei. Un prieten apropiat/un membru al familiei te suna de pe un numar cunoscut si iti spune ca are nevoie disperata de bani. Nu intra in panica si nu crede tot ce auzi! Asculta-i vocea. Daca nu seamana cu cea a persoanei cunoscute, e clar ca nu e in regula. Dupa ce inchizi, suna respectiva persdoana si intreab-o daca te-a apelat mai devreme. De asemenea, suna la numarul de pe care te-a apelat escrocul. Daca a reusit sa-l falsifice, probabil ca nu veti putea sa suni inapoi.

Bancomatul este un dispozitiv pe care cei multi dintre noi il folosim. Vorbim, practic, de cea mai utilizaata metoda de folosire a banilor. Nu de putine ori, insa, am auzit(am trait) de furturi de pe cardurile bancare. Cea mai utilizata metoda este cea a skimmers-ului, un dispozitiv pe care hackerii il folosesc pentru a afla codul PIN.

Ce este un skimmer si cum functioneaza?

- skimmer- dispozitiv aplicat pe bancomate cu scopul de a clona cardurile de credit;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa