Antivirus

Lista articolelor despre antivirus pe AflaCum.ro

Articole despre antivirus

Citeste cele mai noi articole despre antivirus publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre antivirus, pe AflaCum.ro!

Hackerii pot accesa de la distanta orice computer, prin intermediul Internetului. Daca presupuneti ca sunteti victima unei invazii de acest gen, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va deconectati total de la Internet, sa cautati punctul de acces al hackerului in sistem si sa il inlaturati. Iata cum poate fi depistat accesarea de la distanta a computerului personal:

Invatati sa recunoasteti semnele unei accesari de la distanta a computerului personal, de catre un hacker. Acestea includ:

· Miscarea mouse-ului fara control;

Chiar daca Google Play detine un scaner antivirus incorporat, ce are capacitatea de a curata cam orice malware, este de preferat sa utilizati si o linie suplimentara de protectie.  AVG Antivirus si Lookout sunt doua optiuni excelente, ambele cu versiuni gratuite.

Pregatirea pentru descarcarea antivirusului

1. Nu e deloc complicat sa descarcati un antivirus. Inainte, insa, de a incepe, setati telefonul pentru a bloca alte aplicatii antivirus neomologate. Pentru aceasta, selectati in aceasta ordine: Setari/Securitate/Dispozitiv de administrare/Surse necunoscute. Aceasta ultima sectiune va fi setata pe modul OFF;

Exista programe care ruleaza automat in momentul deschiderii computerului, cum ar fi MNS Messenger, programele antivirus, software-urile de monitorizare a vremii, etc.

Cand instalati programul antivirus Norton in computer, acesta este setat sa ruleze si sa porneasca in mod automat, incetinind sistemul de operare al computerului.

Pentru a evita acest lucru, este indicat sa dezactivati rularea automata a Antivirusului Norton, dupa cum urmeaza:

Iata ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand doriti sa alegeti un antivirus sau un program de scanare a virusilor:

Frecventa actualizarii definitiilor de virusi  reprezinta elementele pe care un antivirus le foloseste pentru a determina daca un computer este virusat. Daca acestea sunt aduse frecvent la zi, riscul virusarii scade. Asadar este indicat sa alegeti un program antivirus care actualizeaza definitiile de virusi rapid si des.

Este important ca definitiile de virusi sa fie actualizate in mod automat, deoarece virusii actioneaza rapid, iar actualizarile manuale sunt mult mai lente decat cele automate, crescand riscul virusarii mai rapide a computerului.

In prezent, multi furnizori de software ofera programe antivirus gratuite, iar adeseori utilizatorilor le este greu sa aleaga unul potrivit, deoarece majoritatea ofera caracteristici complicate sau greu de inteles.

Multi furnizori de astfel de programe cer cumpararea serviciilor lor, dupa o anumita perioada de folosire a acestora.

Asadar, este bine sa luati in considerare urmatoarele lucruri, atunci cand evaluati programele antivirus gratuite:

Ai observat ca in ultimul timp calculatorul porneste foarte greu, se incarca greu, merge greu pe internet?

Solutia este de a curata hardul calculatorului. Daca vrei ca acesta sa mearga la fel de bine ca la inceput, trebuie sa te ocupi de curatarea periodica a hardului.

Exista mijloace ce te ajuta sa faci acest lucru singur si fara prea multa bataie de cap:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Este vital ca fiecare calculator sa aiba instalat cel putin un antivirus care sa-l protejeze de posibilele...
Este vital ca fiecare calculator sa aiba instalat cel putin un antivirus care sa-l protejeze de posibilele...
In ultimii ani, internetul a capatat o importanta imensa in vietile fiecaruia dintre noi. Il folosim pentru...