Ingrijire, ingrijire piele

Lista articolelor despre ingrijire si ingrijire piele pe AflaCum.ro

Articole despre ingrijire si ingrijire piele

Citeste cele mai noi articole despre ingrijire si ingrijire piele publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ingrijire si ingrijire piele, pe AflaCum.ro!

Dermatologii definesc pielea sensibila ca fiind foarte uscata si predispusa la roseata, iritatii, cosuri si pete.

Expunerea imdelungata la factori de mediu, cum ar fi soarele, vantul, caldura sau frigul, precum si chimicalele din produsele de infrumusetare sau folosirea excesiva a machiajului, pot cauza reactii adverse la nivelul pielii sensibile.

Gradul de sensibilitate a pielii difera de la o persoana la alta, acest tip de piele fiind foarte delicata si necesitand ingrijiri speciale. Daca aveti piele sensibila, tot ce trebuie sa faceti este sa o ingrijiti in mod corespunzator, pentru a o mentine sanatoasa si stralucitoare.

Timpul trece si moda se schimba, insa lupta pentru frumusete nu dispare, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos. Indiferent cat de mult avansam din punct de vedere tehnologic, firele de par rebele sau pielea de capsuni tot  vor da batai de cap unei femei. Din fericire, exista mici trucuri de frumusete care vor rezolva si cele mai neplacute situatii.

Trucuri de frumusete. Scapa de cele mai enervante probleme:

1. Mustata feminina. Decoloreaza-ti mustata cu apa oxigenata(peroxid de hidrogen) . Este o varianta ieftina si eficienta; o alternativa excelenta la cremele destinate acestui proces. Apa oxigenatat este considerata un dezinfectant natural . Totusi, trucul va functiona numai pentru persoanele cu par deschis si rar. Brunetele trebuie, asadar, sa se epileze in continuare cu ceara.

Pielea este cel mai mare organ din corp, iar ingrijirea sa este cheia pentru mentinerea unui corp sanatos. Din pacate, unele sfaturi de ingrijire a pielii sunt inutile si chiar periculoase pentru aspectul si sanatatea ta!

Sfaturi neinspirate pentru ingrijirea pielii. Te sfatuim sa nu actionezi deloc precum in situatiile de mai jos:

1. Exercitiile speciale elimina liniile fine. Mici si fine, liniile apar din cauza miscarilor repetate ale muschilor care provoaca o mica cuta in piele. Persoanele care zambesc desc, se incrunta sau sunt, pur si simplu, foarte expresivi, fac linii fine mai devreme decat cei care isi conserva expresiile faciale. Asadar, un antrenament facial va face mai mult rau decat bine.

Pielea este mai dificil de intretinut in sezonul rece. Umiditatea si frigul dau batai de cap mai ales la nivelul fetei si al mainilor. De aceea pielea are nevoie de atentie sporita in aceasta perioada a anului. Iti recomandam o serie de uleiuri esentiale care te vor ajuta, daca le utilizezi in mod corect.

Uleiuri esentiale pentru ingrijirea pielii in sezonul rece:

- de macese. Contine circa 80% acizi grasi(omega 6 si 9), dar si vitaminele A si C, cunoscute pentru proprietatile antiimbatranire. Acest ulei esential mai are si proprietati cicatrizante, luptand impotriva iritatiilor.

Te-ai saturat de acnee? Vrei sa ai, in sfarsit, un ten luminos, stralucitor? E timpul sa folosesti o formula magica, utilizata din cele mai vechi timpuri! Este vorba despre apa de trandafiri.

Beneficiile apei de trandafiri(apa trandafirie):

- mentine echilibrul ph-ului si controleaza de asemenea excesul de ulei a pielii;

Muscatele tale superbe s-au ofilit iarna trecuta? Cu siguranta, n-ai stiut cum sa le ingrijesti. Aceste flori minunate au cateva nevoi aparte pe timpul sezonului rece. Sa vedem despre ce este vorba.

1. Alege temperatura optima. Muscatele se vor pastra foarte bine in intervalul 10-14 grade Celsius. De cum observi o racire substantiala a vremii, chiar daca muscatele sunt, unele dintre ele, inca pline de flori, sacrifica-le florile si pune ghivecele intr-o incapere luminoasa, cu temperaturi care sa nu ajunga la 0 grade, pentru cele drepte, in timp ce in cazul celor curgatoare temperatura nu trebuie sa scada sub 5°C. Cum am scris si mai sus, tmepratura maxima nu trebuie sa treaca de 14 grade intr-o incapare cu muscate. Ideal, ar fi sa pastrezi florile dragi ori in pivnita, ori intr-un garaj bine izolat sau intr-o incapere care nu este incalzita pe timpul iernii. Retine ca muscatele curgatoare sunt mai sensibile decat cele drepte si sub nici o forma acestea nu trebuie depozitate in pivnita. Aceste specii au nevoie de lumina si de un spatiu suficient de aerisit si pe timp de iarna.

2. Ocupa-te de lastari. Chiar inainte de a introduce muscatele la adapost, e preferabil sa tai lastarii cu flori sau fara, la fel cum procedezi cu taierea din primavara la vita de vie, numarand cepii si coardele dupa muguri. Taie ramurile florii la 2-4-6 ochi, in functie de vigoare. Ar fi bine sa pastrezi doar structura puternica, lemnificata, deoarece ramurile firave sau cele verzi, putrezesc sau se usuca peste iarna. Lastarii vor da din ochii dorminzi pe care ii lasi pe ramurile puternice.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Uleiul de cocos este un ingredient natural, care hidrateaza parul si pielea, dandu-le un plus de stralucire,...
Pielea si parul sunt afectate de temperaturile scazute si necesita o ingrijire speciala in lunile reci de...
Cainii din rasa Yorkshire Terrier au o blana matasoasa si lunga, care necesita o ingrijire speciala, pentru...
Chimenul este folosit in toata lumea in preparate culinare sau sub forma de ceai, dar mai ales...
Vara este anotimpul activitatilor in aer liber si a mersului la plaja. Insa caldura excesiva si soarele...
Pasarile pe post de animale de companie pot schimba total viata stapanilor. Asadar, inainte de a va...